Börek met spinazie en feta

  • voor 10 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ken je die lekkere filodeegpasteitjes met een heerlijke vulling? Bij de Turkse bakker kun je vaak heerlijke börek kopen. Met allerlei vullingen, maar mijn favoriet is de börek met spinazie en feta. Wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Ik laat je zien hoe je ze zelf maakt! Ik ben benieuwd of jij ze al weleens hebt gegeten en natuurlijk naar het resultaat als je er zelf mee aan de slag gaat :-).

Ps. een lekker hapje voor tijdens Ramadan of voor tussendoor.

Börek met spinazie en feta

Börek met spinazie en feta

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pak filodeeg (a 10 plakken)
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 200 gram feta kaas
  • 1 tl gedroogde dille
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • bakkwastje
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • fijne zeef

Instructies

  1. Haal het pak filodeeg circa 1 uur van tevoren uit de vriezer en laat op het aanrecht ontdooien.
  2. Ontdooi de spinazie in de magnetron of op kamertemperatuur.
  3. Druk met behulp van een zeef het vocht uit de spinazie.
  4. Verwarm de oven voor op 200 C (heteluchtoven).
  5. Verkruimel de feta en meng met de spinazie. Roer ook de dille er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg een vel filodeeg op je werkblad en bestrijk met olijfolie. Leg een beetje vulling onderaan het vel. Bouw de zijkanten (circa 1-2 centimeter) naar binnen en draai er een rol van.
  7. Bestrijk de bovenkant met olijfolie en leg op de bakplaat. Herhaal met de overige vellen en vulling.
  8. Bak in 18-20 minuten goudbruin en gaar.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *