Italiaanse salade met brood, mozzarella en tomaat

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze heerlijke Italiaanse salade is supersimpel om te maken en ideaal als lunch of diner (met bijvoorbeeld een soepje erbij). Hij doet denken aan een panzanella, een Italiaanse broodsalade waarbij je restjes brood gebruikt. Dat kan ciabatta zijn, maar bijvoorbeeld ook een restje stokbrood. Door de olie en de overige ingrediënten wordt het zachter past het perfect in een salade. Deze variant bevat veel klassieke Italiaanse smaken als tomaat, mozzarella en basilicum. Als je vlees eet, zou je bijvoorbeeld ook serranoham kunnen toevoegen als laatste touch.

Je kunt deze salade trouwens prima van tevoren klaarmaken. Hij wordt alleen maar lekkerder als 'ie even staat!

Italiaanse salade met brood, mozzarella en tomaat

Italiaanse salade met brood, mozzarella en tomaat

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 ciabatta (glutenvrij indien nodig)
  • 400 gram pruimtomaatjes
  • 180 gram gegrilde artisjok
  • 150 gram (mini) mozzarella
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • verse basilicum⁠

Benodigdheden

  • saladekom

Instructies

  1. Bak indien nodig het brood even af. Gebruik je oud brood? Maak het dan een beetje vochtig en piep op gedurende 1-2 minuten in een oven op 200 C.
  2. Scheur het brood in grove stukken (dit doe je gewoon met je handen). Leg in de kom
  3. Halveer de tomaten, voeg samen met de artisjok en mozzarella toe aan de salade.
  4. Maak af met olijfolie en verse basilicum.

2 reacties op “Italiaanse salade met brood, mozzarella en tomaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *