Glutenvrije chocolate chip cookies

  • voor 10 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Chocolate chip cookies. Je kent ze wel: van die grote, stevige Amerikaanse koeken. Een knapperige buitenkant, een zachte binnenkant en natuurlijk heerlijke chocolade stukjes. Een echte klassieker onder de koekjes! Ik ging aan de slag met een glutenvrije variant van deze koeken en zo ontstonden er superlekkere glutenvrije chocolate chip cookies. Zo zijn ze geschikt voor iedereen met coeliakie of glutensensitiviteit bijvoorbeeld. Ook maken? Het is echt kinderlijk eenvoudig. Sterker nog, je kunt ze ook heel goed samen met kinderen maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Verse koeken

Even kneden, balletjes rollen, licht aandrukken en bakken maar. En dan, na een kwartiertje in de oven, heb je lekker verse en warme koeken. Laat ze heel even op een draadrek afkoelen en eet ze helemaal afgekoeld of als ze nog lekker een beetje warm zijn. Mocht je koeken overhebben kun je ze 3 dagen in een luchtdichte trommel bewaren of ze (per stuk verpakt) invriezen. Even in de magnetron en je hebt een heerlijke warme en verse snack.

Glutenvrije chocolate chip cookies

Glutenvrije chocolate chip cookies

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram 100% pinda's pindakaas
  • 140 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte Schar universeel)
  • 110 gram bruine rietsuiker
  • 80 gram chocolade druppels (> 80% cacao) of grof gehakte chocolade
  • 2 medium eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • mespuntje zout

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • mengkom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 C.
  2. Meng in een kom de bloem, zout, suiker en bakpoeder.
  3. Meng in een andere kom de eieren met de pindakaas en vanille-extract. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer de chocolade er doorheen.
  4. Verdeel het deeg in 10 stukken. Rol er balletjes van en leg deze op de bakplaat. Druk ze iets plat tot ze ongeveer 2 centimeter hoog zijn. Zorg ervoor dat je veel afstand tussen de koeken houdt, ze zullen namelijk nog flink uitlopen. Desnoods kun je ze in 2 batches bakken.
  5. Bak de koeken in 12 - 15 minuten gaar. Leg ze voorzichtig op een draadrek en laat ze afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *