Tostada’s met bonen en avocado

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb je tortilla's (of wraps) over? Maak er tostada's van! Tostada's zijn geroosterde of gefrituurde tortilla's, vaak gemaakt van maisbloem. Je kunt tegenwoordig trouwens in grote supermarkten ook kant-en-klare tostada's kopen mocht je geen leftovers hebben. Zelf had ik geen leftovers en kocht ik kant-en-klare in de supermarkt. Wanneer je zelf aan de slag gaat bak je in een hete koekenpan met wat olie de tortilla's aan 2 kanten totdat ze knapperig zijn.

Tostada's met vegetarische topping

Vervolgens heb je dus heerlijk knapperige bodempjes voor je gerecht! Wij belegden ze met een simpel, maar o zo lekker en smakelijk mengsel, Helemaal vegetarisch en zelf vegan. Bonen zijn typisch Mexicaans en die bakten we met wat kruiden en ui in de pan. De topping van frisse sla, avocado, limoen en koriander past hier perfect bij. En, om het af te maken een dotje haver fraiche of creme fraiche. Een heerlijke en snelle maaltijd! Meer inspiratie opdoen? Hier vind je meer Mexicaans gerechten!

Tostada’s met bonen en avocado

Tostada’s met bonen en avocado

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 tostada's
  • 400 gram zwarte bonen (uit blik)
  • 1/2 tl chipotle vlokken
  • 1 witte ui
  • 1 limoen
  • 1 krop romaine sla
  • 5 takjes koriander
  • 2 avocado's
  • haver fraiche (of creme fraiche indien niet vegan/lactosevrij)
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Als je kant-en-klare tostada's gebruikt, kun je ze kort in de koekenpan of magnetron verwarmen. Gebruik je tortilla's? Doe dan de koekenpan op hoog vuur, giet er een scheutje olie in en bak de tortilla's aan beide kanten knapperig. Herhaal met alle tortilla's.
  2. Snijd de ui fijn. Draai het vuur laag, giet eventueel olie in de pan (als dat er nog niet in zat) en fruit de ui. Voeg de bonen en chipotle toe en bak enkele minuten.
  3. Was de sla goed en snijd in reepjes.
  4. Beleg de tostada's met het bogenmengsel, sla, limoensap, plakjes avocado en maak af met haver fraiche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *