Glutenvrije hazelnoot appeltaart (supermakkelijk!)

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Appels horen bij de herfst! En we hebben geluk, want in Nederland zijn er heel veel appelsoorten die er groeien. Lekker uit het vuistje, in appelmoes of natuurlijk in een appeltaart. Ik besloot om een net wat andere appeltaart te maken. Geïnspireerd op de Franse galette, maakten we een taart met een heerlijke notenbodem en knapperige plakjes appel. Supermakkelijk te maken en ook nog eens helemaal glutenvrij!

Hazelnootmeel

Hazelnootmeel past er trouwens perfect bij. De smaak is een stuk krachtiger dan bijvoorbeeld amandelmeel en combineert heel mooi met de appels. Uiteraard kun je ook voor amandelmeel kiezen als je dat lekkerder vindt of als je bijvoorbeeld geen hazelnootmeel kunt vinden.

Glutenvrije hazelnoot appeltaart (supermakkelijk!)

Glutenvrije hazelnoot appeltaart (supermakkelijk!)

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram hazelnootmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram rietsuiker
  • 50 gram plantaardige boter (gesmolten)
  • 1 medium ei (of gebruik lijnzaadei voor vegan)*
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 appels
  • 2 el abrikozenspread minder zoet
  • *lijnzaadei = 1 el gemalen lijnzaad + 3 el water

Benodigdheden

  • springvorm bekleed met bakpapier
  • mengkom
  • bakkwastje

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 C.
  2. Meng het hazelnootmeel, boekweitmeel, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
  3. Kluts het ei (of gebruik lijnzaadei) en voeg de gesmolten boter en het ei toe aan het meelmengsel. Kneed tot een deegbal.
  4. Verdeel over de bodem van de springvorm zodat de hele bodem mooi bedekt is.
  5. Was de appels goed en snijd in kwarten. Haal het klokhuis eruit en snijd schijfjes van circa 0,5 centimeter. Leg deze op de notenbodem.
  6. Bak de taart circa 25 minuten. Haal uit de oven en besmeer met behulp van een kwast met de abrikozenspread. Bak nog eens circa 3-5 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *