De 20 lekkerste appeltaart recepten

My Food Blog
De 20 lekkerste appeltaart recepten

Appeltaart maken (en eten!) is onlosmakelijk verbonden met de herfst. De appels vliegen je om de oren en wat kun je er dan beter mee doen dan een heerlijke taart bakken :-)?

Natuurlijk is er heerlijke Hollandse appeltaart (een klassieker), bijvoorbeeld naar grootmoeders recept, maar ik ging op zoek naar de meest bijzondere appeltaart recepten. De 2.0 versie van de klassieker! Ik ben benieuwd welke versie jou het lekkerste lijkt. Dus ga je aan de slag? Laat het vooral weten!

Wat voor appels gebruiken voor je taart?

Ik geef zelf de voorkeur aan de wat frissere en stevige appelsoorten. Denk daarbij aan Goudreinetten met hun friszure smaak. Verder is het natuurlijk net wat je zelf lekker vindt en wat er voorhanden is.

Heerlijke appeltaart variaties

Speculaas-amandelspijs appeltaart

Sinterklaastaart rcept met appel en amandel

Deze taart is door de speculaas erbij de ultieme Sinterklaastaart, maar ook de rest van het seizoen smaakt ‘ie heerlijk hoor. De combinatie van spijs, en speculaas is vrij machtig, maar de appel zorgt juist voor wat frisheid.

Appeltaart kruidcake

Weer zo’n lekker ‘hybride’ recept van 2 toppers in 1. Een bodem van kruidcake met een vulling van appeltjes. Dat klinkt als genieten, toch?

Joodse appeltaart met honing

Appel en honing horen bij Joods nieuw jaar, Rosh Hashanah. Elk jaar vindt dit plaats rond midden-eind september. De appeltjes met honing staan symbool voor een zoet nieuw jaar.

Appeltaartlikeur

Vloeibare appeltaart als het ware. Drink hem als lekker digestief bijvoorbeeld of doe een scheutje in je warme chocolademelk.

Appel merenguetaart

Dus, de citroen merenguetaart ken je ongetwijfeld al. Maar wist je dat je ook een heerlijke merengetaart met appel kunt maken?

Appeltaart met fudge

Ogenschijnlijk een klassieke taart met appels. Tot je een hap neemt en heerlijke fudge blokjes proeft tussen de appels.

Appel mugcake

Lekker en snel!

Hartige apfelstrudel (met zuurkool)

zuurkool strudel recept

Dit is een variant op de klassieke apfelstrudel: met zuurkool en kruiden wordt het ineens een heerlijke avondmaaltijd of borrelhapje.

Mango appeltaart

Ook wel ‘mappeltaart’, want mango en appel.

Appelroostaart

Prachtige appelroosjes in een taart. En extra fijn, het is supermakkelijk te maken met maar een paar ingrediënten.

Appeltaart met mascarpone en hazelnootolie

De frisse appels en de volle mascarpone zijn een match made in heaven. Voeg daar hazelnoten en sinaasappel aan toe en je hebt een waar feestje.

Appel- en perentaart

Ook peren zijn nu in het seizoen. En he, je kunt geen appels met peren vergelijken, maar je kunt ze wel prima combineren.

Appelplaattaart met walnoten

Nog een ingrediënt wat je dit seizoen te kust en te keur vindt: walnoten. De knapperige nootjes passen perfect bij de frisse appel.

Normandische appeltaartjes

Een lust voor het oog en ook nog eens supermakkelijk zelf te maken. De bodem maak je namelijk met kant-en-klaar bladerdeeg.

Calvados appelcake

Speciaal voor volwassenen!

Klassieke appeltaarten

Hieronder een lijstje met klassiekers, bijvoorbeeld buitenlandse variaties. Daarbij kun je denken aan tarte tatin of een Amerikaanse apple pie.

Amerikaanse apple pie

Amerikanen eten hun apple pie net anders dan dat wij onze appeltaarten eten. Zo is de bovenkant helemaal dicht en is de korst minder zoet.

Appel tarte tatin

Ook wel ‘upside down cake’, een krokant laagje deeg met daarop heerlijk gekarameliseerde appels.

Klassieke Weense apfelstrudel

De Oostenrijkse versie van appeltaart: een heerlijk krokant laagje met een vulling van appels, rozijnen en wie wil een scheutje rum. Heerlijk met vla, zelfgemaakte custard of een bolletje ijs.

Appel galette

Vooral met dat laagje amandel echt een topper!

Appelkruimelvlaai

Ik denk niet dat deze taart veel uitleg behoeft. Daar krijg je meteen trek van!

Ik ben heel benieuwd of jij ook zo dol bent op appeltaart en hoe jij hem het liefste eet. Laat het vooral weten in de comments :-).

Foto header: Annelies Brouw via Pexels

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “De 20 lekkerste appeltaart recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *