Zuurkoolstrudel met appel
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten

Deze zuurkoolstrüdel is zuur door de zuurkool, knapperig door het bladerdeeg en romig door de saus. Voor het zoete element zorgen de appels. Kortom een gerecht waarbij de smaken en structuren lekker in balans zijn. Jerôme maakte dit recept gebaseerd op het recept uit de Delicious editie van april. Hij maakte er enkele aanpassingen op door o.a. het recept vega te maken. Een lekker recept voor het avondeten of voor bij de borrel!

Zuurkoolstrudel met appel
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 1 pakje zuurkool (naturel)
- 1 el olijfolie
- 2 appels (geschild en in kleine blokjes gesneden)
- 1 el mosterd
- 1 witte ui (gesnipperd)
- 1/2 tl oregano
- zwarte peper
- saus:
- 3 el crème fraîche
- 2 takjes dille
- zwarte peper
- zest van 1/2 citroen
Benodigdheden
- bakplaat
- steelpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Zet de pan op het vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en voeg de zuurkool toe. Schep goed door en bak het geheel circa 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en meng de appelblokjes, zwarte peper en mosterd door de zuurkool.
- Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat (op bakpapier) en verdeel op circa 1/3 het zuurkoolmengsel. Rol vervolgens voorzichtig op en duw de zijkanten naar binnen.
- Strooi de oregano over de bovenkant en snijd met een scherp mes schuine strepen op de strudel.
- Bak in 20 minuten gaar.
- Maak intussen de saus voor bij de strudel. Snijd de dille fijn en meng met de crème fraîche, peper en citroen zest.
- Serveer de strudel met de saus.
Bij benodigdheden zijn de spekblokjes niet vermeld – gelukkig heb ik die altijd in huis. Ga het straks maken, ben reuze benieuwd.
Sorry, verkeerd gelezen: dacht dat er spekblokjes stond,