Zuurkoolstrudel met appel

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze zuurkoolstrüdel is zuur door de zuurkool, knapperig door het bladerdeeg en romig door de saus. Voor het zoete element zorgen de appels. Kortom een gerecht waarbij de smaken en structuren lekker in balans zijn. Jerôme maakte dit recept gebaseerd op het recept uit de Delicious editie van april. Hij maakte er enkele aanpassingen op door o.a. het recept vega te maken. Een lekker recept voor het avondeten of voor bij de borrel!

Zuurkoolstrudel met appel

Zuurkoolstrudel met appel

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 pakje zuurkool (naturel)
  • 1 el olijfolie
  • 2 appels (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 1 el mosterd
  • 1 witte ui (gesnipperd)
  • 1/2 tl oregano
  • zwarte peper
  • saus:
  • 3 el crème fraîche
  • 2 takjes dille
  • zwarte peper
  • zest van 1/2 citroen

Benodigdheden

  1. bakplaat
  2. steelpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Zet de pan op het vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en voeg de zuurkool toe. Schep goed door en bak het geheel circa 5 minuten.
  3. Haal de pan van het vuur en meng de appelblokjes, zwarte peper en mosterd door de zuurkool.
  4. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat (op bakpapier) en verdeel op circa 1/3 het zuurkoolmengsel. Rol vervolgens voorzichtig op en duw de zijkanten naar binnen.
  5. Strooi de oregano over de bovenkant en snijd met een scherp mes schuine strepen op de strudel.
  6. Bak in 20 minuten gaar.
  7. Maak intussen de saus voor bij de strudel. Snijd de dille fijn en meng met de crème fraîche, peper en citroen zest.
  8. Serveer de strudel met de saus.

2 reacties op “Zuurkoolstrudel met appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *