Pasta met rode pesto gepofte tomaatjes en garnalen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pasta met rode pesto gepofte tomaatjes en garnalen

Pesto is echt zo'n ingrediënt dat iedereen wel lekker vindt geloof ik. En dan natuurlijk het liefste zelfgemaakt, want het is echt niet moeilijk en zo veel lekkerder! Al eerder deelde ik de groene pesto. Een echte klassieker! Ook de rode pesto is wat mij betreft een klassieker. Ik maak hem niet zo vaak als de groene pesto, maar de rode pesto op basis van zongedroogde tomaat is ook erg lekker. Bijvoorbeeld in deze pasta, maar ook lekker op brood met komkommer of kaas bijvoorbeeld.

Pasta pesto met een twist

Voor vandaag dus een pasta pesto mét een twist. Ten eerste gebruik ik dus rode pesto die ik heel simpel maak met zongedroogde tomaat, basilicum, kaas, knoflook, olie en zwarte peper. Daarbij serveren we gepofte cherry tomaten en Hollandse garnalen voor een Nederlandse twist aan een Italiaans gerecht.

Ingrediënten

  • 5
  • zongedroogde tomaten
  • 20 gram
  • pijnboompitten
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 2 el
  • olijfolie
  • 1 takjes
  • verse basilicum
  • 2 el
  • Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • 400 gram
  • cherry tomaten
  • 75 gram
  • Hollandse garnalen
  • 150 gram
  • volkoren fussili

Benodigdheden

  • kookpan
  • staafmixer of hakmolen
  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Breng de pasta aan de kook en kook volgens de instructies op de verpakking.
  3. Strooi de pijnboompitjes in de overnschaal en rooster ze 1 minuut in de hete oven.
  4. Haal de pijnboompitten uit de schaal en pureer samen met de zongedroogde tomaten, knoflook, kaas, basilicum en zwarte peper tot een rode pesto.
  5. Was de tomaten, leg ze in de ovenschaal en pof ze gedurende 10-15 minuten.
  6. Giet de pasta af en bewaar nog circa 5 el kookvocht. Meng de pesto door de pasta.
  7. Dien de pasta op met daar bovenop de gepofte tomaatjes en garnalen en garneer eventueel met basilicum.
2 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “Pasta met rode pesto gepofte tomaatjes en garnalen

  • Emelian

    Een aanrader!
    Erg lekker en makkelijk te maken, dus handig als je weinig tijd hebt.
    Heb zelf ook een variatie gemaakt met kleine magere rundergehaktballetjes met Italiaanse kruiden voor degene die niet zo van garnalen houden. Viel ook goed in de smaak!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *