Mexicaanse zalm met mango salsa en rijst

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Mexicaanse zalm met mango salsa en rijst

Simpel en lekker koken, kunnen zeker hand in hand gaan. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik van dat soort recepten hou en niet vies ben van een shortcut :-). Vandaag deel ik mijn lekkere Mexicaanse zalm. Op een bedje van zilvervliesrijst en afgetopt met een heerlijk frisse salsa van mango, tomaat, peper en ui. Dus, zoek je een lekkere maaltijd die niet veel tijd kost? Sla dan vooral dit recept op en gaat dat maken!

Ingrediënten

  • 250 gram
  • zalmfilet
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • sap van 1
  • limoen
  • 1/4 tl
  • korianderzaad
  • 1
  • mango
  • 400 gram
  • trostomaten
  • 1 oranje
  • paprika
  • 1 rode
  • peper
  • 1 rode
  • ui
  • 150 gram
  • zilvervliesrijst
  • peper en zout
  • om te garneren: verse koriander

Benodigdheden

  • bakplaat
  • kookpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C (hetelucht).
  2. Meng limoensap met paprikapoeder, korianderpoeder en breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de zalm op de bakplaat en  bestrijk met de limoensap marinade. Bak circa 13 minuten in de oven (meer als je hem goed doorbakken wil en minder als 'ie nog wat rosé mag zijn).
  4. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd ook de tomaat en paprika in blokjes en meng deze.
  6. Snipper de ui.
  7. Ontdoe de peper van zaadlijsten en snijd fijn.
  8. Meng de mango, tomaat, rode peper, paprika en ui.
  9. Serveer de zalm op een bedje van rijst en maak af met de salsa. Garneer eventueel met verse koriander.
Mexicaanse zalm met rijst en mango salsa
8 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *