Mexicaanse zalm met mango salsa en rijst

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Mexicaanse zalm met mango salsa en rijst

Simpel en lekker koken, kunnen zeker hand in hand gaan. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik van dat soort recepten hou en niet vies ben van een shortcut :-). Vandaag deel ik mijn lekkere Mexicaanse zalm. Op een bedje van zilvervliesrijst en afgetopt met een heerlijk frisse salsa van mango, tomaat, peper en ui. Dus, zoek je een lekkere maaltijd die niet veel tijd kost? Sla dan vooral dit recept op en gaat dat maken!

Ingrediënten

  • 250 gram
  • zalmfilet
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • sap van 1
  • limoen
  • 1/4 tl
  • korianderzaad
  • 1
  • mango
  • 400 gram
  • trostomaten
  • 1 oranje
  • paprika
  • 1 rode
  • peper
  • 1 rode
  • ui
  • 150 gram
  • zilvervliesrijst
  • peper en zout
  • om te garneren: verse koriander

Benodigdheden

  • bakplaat
  • kookpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C (hetelucht).
  2. Meng limoensap met paprikapoeder, korianderpoeder en breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de zalm op de bakplaat en  bestrijk met de limoensap marinade. Bak circa 13 minuten in de oven (meer als je hem goed doorbakken wil en minder als 'ie nog wat rosé mag zijn).
  4. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd ook de tomaat en paprika in blokjes en meng deze.
  6. Snipper de ui.
  7. Ontdoe de peper van zaadlijsten en snijd fijn.
  8. Meng de mango, tomaat, rode peper, paprika en ui.
  9. Serveer de zalm op een bedje van rijst en maak af met de salsa. Garneer eventueel met verse koriander.
Mexicaanse zalm met rijst en mango salsa
15 mensen willen het maken
12 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

One response to “Mexicaanse zalm met mango salsa en rijst

  • Rob van Rekum

    Het smaakte fantastisch alleen ik houd niet van rauwe zalm en dus moest de zalm zeker 30 min in de oven. Volgende keer maar in een pan bakken dat gaat echt veel sneller.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *