Dé Sinterklaastaart met appel en amandelspijs

  • voor 12 personen
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik houd van Sinterklaas, van speculaas, gevulde speculaas, gewone pepernoten, chocoladepepernoten en truffelpepernoten. Dit jaar wilde ik de ultieme Sinterklaastaart maken om het recept te kunnen delen op mijn blog. En dat is gelukt! Een bodem van speculaas, een laagje spijs, frisse goudreinetten en een topping van verse speculaascrumble, yum...

Wat vind jij de lekkerste Sinterklaastraktatie? Laat het achter in de comments.

Dé Sinterklaastaart met appel en amandelspijs

Dé Sinterklaastaart met appel en amandelspijs

  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram amandelspijs
  • 2 goudreinetten
  • 1/2 citroen
  • 5 tl speculaaskruiden
  • 2 tl kaneel
  • 250 gram boter
  • 400 gram tarwebloem
  • 275 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eieren (geklutst)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 tl maïzena
  • mespuntje zout

Benodigdheden

  1. springvorm 24 cm

Instructies

  1. Voor de basis maak je speculaas door 250 g bloem en 175 g boter te mengen totdat je iets hebt dat op broodkruim lijkt.
  2. Voeg 200 g suiker toe, zout, bakpoeder, 3 tl koek- en speculaaskruiden en 1 ei. Maak hier een glad deeg van, verpak in plasticfolie en zet dit een uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 C.
  4. Schil 2 goudreinetten, snijd in blokjes van 1 x 1 cm, voeg citroensap van een halve citroen toe, 2 tl maïzena en 1 tl kaneel en schep goed door.
  5. Vet een het bakblik in, rol het deeg uit en verdeel dit over je bakblik, includief de randen. Druk goed aan. Kneed nu 1/2 ei door je amandelspijs en rol dit ook uit. Verdeel over de bodem. Laat het appelmengel uitlekken in een zeef of vergiet en leg de appelstukjes bovenop de spijs.  Bak dit nu 20 minuten.
  6. Maak de speculaascrumble door 75 g boter, 150 g bloem, 2 tl koek- en speculaaskruiden en 75 g lichtbruine basterdsuiker  met je vingers te kneden totdat je kruimels krijgt. Haal de taart na 20 minuten uit de oven, strooi de crumble eroverheen en bak nog eens 10-15 minuten.

23 reacties op “Dé Sinterklaastaart met appel en amandelspijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *