Kue dadar (pandan pannenkoekjes)

  • voor 10 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Afgelopen april waren we op Bali en hebben we onder meer een kookles gevolgd bij Home Bali Home, de B&B waar we verbleven. 's Ochtends om 7 uur gingen we naar de plaatselijke markt in Jimbaran, een echt vissersdorp. Natuurlijk werden we nogal aangekeken, want toeristen waren er wel in het dorp, maar op de lokale markt waren ze op één hand te tellen. Heerlijk verse tonijn, een kilo, voor slechts een paar euro, bananenbladeren om alles mooi op te presenteren, zakken vol met groenten, balen rijst enfin, you get the picture.

In een buitenkeuken, bij een vochtige 35 graden was het zweten geblazen. Helemaal uitgeblust waren we aan het einde van de dag. Máár, we hadden wel mooi een volledige 'Indonesische' rijsttafel in elkaar gezet (tussen aanhalingstekens, want zoals je wellicht weet is de rijsstafel niet Indonesisch, maar Nederlands. Onze gerechten waren echter zeer Indonesisch). Zo hadden we nasi koenig, een feestelijke gele rijst die met speciale gelegenheden wordt gegeten, gebakken tempeh, atjar, rendang rund, vissaté, kipsaté, loempia's, tofu curry en gegrilde vis. Krijg je al honger? Binnenkort komt een van deze gerechten aan bod. Als dessert hadden we Indonesische pandanpannekoeken, ook wel kue dadar genoemd. Groene pannenkoeken met een lekkere vulling van kokos en palmsuiker. Het meegebakken pandanblad geeft het extra aroma.

EDIT: de rendang vind je inmiddels online! Lekker om te eten als hoofdgerecht voor je je kue dadar eet :-).

Kue dadar (pandan pannenkoekjes)

Kue dadar (pandan pannenkoekjes)

Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor de pannekoeken:
  • 350 ml kokosmelk
  • 250 ml halfvolle melk
  • 250 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1/8 tl pandanextract
  • Vulling:
  • 100 g kokos
  • 150 ml kokosmelk
  • 60 g palmsuiker
  • 5 pandanbladeren

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng voor het pannekoekenbeslag alle ingrediënten goed totdat je een dun beslag hebt.
  2. Doe wat olie of boter in een hete koekepan, doe daar een dunne laag beslag in en bak de pannekoeken zoals je dat normaal ook zou doen, aan twee kanten.
  3. Voor de vulling doe je in een andere koekepan de kokos, zonder olie of boter en blijf je deze gedurende 1 à 2 minuten omscheppen. Voeg de kokosmelk, palmsuiker en de pandanbladeren toe, zet op een laag vuur en blijf roeren totdat het geheel vrijwel drooggekookt is. Haal de pandanbladeren eruit (deze zijn slechts voor het aroma en kun je nu weggooien).
  4. Doe wat van de vulling op een pannekoek en rol deze op.

Een reactie op “Kue dadar (pandan pannenkoekjes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *