Veggie: Midden Oosterse salade met zoete aardappel

  • Voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Veggie: Midden Oosterse salade met zoete aardappel

Voor onze verjaardagen kregen vriendlief en ik onder andere het boek 'Duizend-en-een smaken' van Claudia Roden. Een boek met lekker uitziende Midden-Oosterse gerechten. De recepten zijn helder uitgelegd en veel zijn voorzien van een mooie foto. Het eerste recept dat ik hieruit maakte was de zoete aardappelsalade, een goede combi van zoet (aardappels), zout (olijven) en zuur (citroen). Erg smakelijk! Nu geef ik recepten altijd mijn eigen 'touch', dus ik heb enkele kleine aanpassingen gedaan, zoals iets meer ingelegde citroen. Bonus: het is nog een vegetarisch recept ook, dus ook geschikt voor iedereen die geen vlees of vis eet.

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappels
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • schil van 1 ingelegde citroen fijngesneden
  • 8 groene olijven in plakjes
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 rode ui fijngesneden
  • scheutje extra vergine olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Schil de zoete aardappels, snijd deze in grove stukken en kook totdat ze gaar zijn (ongeveer 12 minuten). Spoel ze af met koud water en snijd in blokjes van 3 x 3 cm.
  2. Meng met alle overige ingrediënten en laat de smaken nog even 10 minuten intrekken. Breng eventueel op smaak met extra zout.
Naar: Zoete aardappelsalade, Duizend-en-één smaken, Claudia RodenDe zoete aardappelsalade is tevens mijn inzending voor het Foodblogevent. Deze maand is het thema 'Arabia' en wordt het gehost door Neptunes Kitchen.
12 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Veggie: Midden Oosterse salade met zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *