Gebakken gnocchi pesto, rucola en doperwten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gnocchi, heerlijk zachte pastakussentjes gemaakt van aardappel, eten we hier regelmatig. Gnocchi met spinazie en vega worst is bijvoorbeeld een van onze favorieten, maar ook gnocchi pesto met doperwten en rucola is een topper.

Gnocchi pesto

Lekker snel klaar, vega en zelfs vegan als je vegan pesto gebruikt en de mozzarella achterwege laat of vervangt door een vegan variant.

De klassieke manier van gnocchi klaarmaken is koken in de pan. Als je verse gnocchi hebt (uit het koelschap), dan duurt dat maar een paar minuten. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Je kunt ze ook in een ovenschotel verwerken of je kunt ze bakken in een pan.

Gebakken gnocchi

Door de gnocchi te bakken, blijven ze wat steviger en behouden ze een bite. Houd je dus niet van de textuur van gekookte gnocchi, dan moet je zeker deze gebakken gnocchi proberen. Of juist als je net als wij dol bent op gnocchi. In 10 minuten of minder, ben je namelijk al klaar en heb je een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel staan.

Gebakken gnocchi pesto, rucola en doperwten

Gebakken gnocchi pesto, rucola en doperwten

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 pakjes verse gnocchi*
  • 75 gram rucola
  • 1/2 potje vegan pesto
  • 250 gram doperwten
  • 1 el olijfolie
  • optioneel: buffelmozzarella
  • *indien glutenvrij bijvoorbeeld de gnocchi uit het koelschap van AH

Benodigdheden

  • (gietijzeren) koekenpan

Instructies

  1. Giet 1 el olijfolie in de pan en bak de gnocchi 10 minuten. Schep regelmatig om zodat alle gnocchi goed gebakken zijn.
  2. Bak de laatste 3 minuten de doperwten mee (gebruik je diepvrieserwten? Ontdooi ze dan eerst in de magnetron).
  3. Haal de gnocchi van het vuur. Schep de pesto door de gnocchi, samen met de doperwten. Verdeel de rucola over de borden en schep hier de gnocchi overheen.
  4. Maak eventueel af met mozzarella.

Een reactie op “Gebakken gnocchi pesto, rucola en doperwten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *