Bounty ijs (kokosijs met chocolade)

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Sinds een tijdje heb ik een ijsmachine en dat is leuk kan ik je vertellen. Een van de eerste ijsjes die ik maakte, was bounty ijs. Oftewel kokosijs met chocoladestukken erin. Klinkt lekker, toch? Is het ook!

Kokos en chocolade

Door de kokos van tevoren te roosteren, krijgt deze extra veel smaak. Lekker, want zo proef je echt goed de kokos. Ee kokosmelk maakt de smaak van kokos nog wat intenser. Je kunt de chocoladestukken gewoon zo toevoegen, maar nog lekkerder is om er chocoladeschotsen van te maken. Knapperige, dunne stukjes chocolade in je ijs. Smullen!

Wil je nog meer ijsrecepten zien?

IJsrecepten met ijsmachine

IJsrecepten zonder ijsmachine

Bounty ijs (kokosijs met chocolade)

Bounty ijs (kokosijs met chocolade)

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 560 gram kokosmelk
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram geraspte kokos
  • 28 gram basismix roomijs hejhej
  • 120 gram kristalsuiker

Benodigdheden

  • ijsmachine
  • steelpan

Instructies

  1. Rooster de kokos in een droge koekenpan tot deze net verkleurt.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Leg bakpapier of een siliconen mat neer en smeer hier de chocolade dun op. Laat dit uitharden en breek in stukken. Giet de kokosmelk met helft van de suiker in een pan. Verwarm tot ca. 60 graden. Voeg de basismix gemengd met het 2e deel suiker toe en klop deze goed door de gehele mix en verwarm tot 85 graden.
  3. Haal dan de pan van het vuur en koel de mix terug naar kamertemperatuur door de pan in een bak met water of in de koelkast te plaatsen.
  4. Giet de mix op kamertemperatuur (kouder mag ook) in de ijsmachine. Plaats de deksel op de ijsmachine en zet de machine aan op draaien en vriezen.
  5. Voeg na ca. 15 min. als het ijs stevig is de kokos en de chocoladeschotsen er doorheen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *