Gebakken gnocchi uit de oven

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Joehoe, gnocchi ken je misschien wel. Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je in een handomdraai klaarmaakt. Meestal kook je de gnocchi en roer je er daarna iets van saus en groenten doorheen. Maar, er is meer! Gnocchi kun je ook prima bakken! In de oven als een ovenschotel. Ideaal, want dan heb je er helemaal weinig werk aan. Bovendien worden de aardappelkussentjes zo een beetje knapperig en dat is reuze lekker. Je kunt deze ovenschotel maken met de groenten die je lekker vindt. Ik ging  voor klassiek: paprika en tomaat. Samen met de pesto een top combinatie!

Gnocchi uit de oven

Dus, de volgende keer dat je gnocchi in huis hebt, denk dan echt eens aan het bakken ervan in plaats van koken. En oja, voor het geval je je afvraagt hoe je het nu echt uitspreekt: het is niet 'gnotsjie' of 'gnokkie', maar 'njokkie'. Weet je dat ook weer ;-).

Ps. Uiteraard is zelfgemaakte pesto het allerlekkerste, maar je kunt natuurlijk ook pesto uit een potje gebruiken. Doe ik ook weleens als ik geen tijd heb.

Gebakken gnocchi uit de oven

Gebakken gnocchi uit de oven

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram gnocchi
  • 3 paprika's
  • 250 gram cherry tomaten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el pesto
  • 1 el olijfolie
  • handje verse basilicum

Benodigdheden

  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 C.
  2. Halveer de cherry tomaten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  3. Meng de gnocchi met de pesto in de ovenschaal. Voeg de groenten toe en goet olijfolie over het geheel.
  4. Bak circa 15 minuten in de oven en maak daarna af met verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Een reactie op “Gebakken gnocchi uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *