Gebakken gnocchi uit de oven
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Joehoe, gnocchi ken je misschien wel. Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je in een handomdraai klaarmaakt. Meestal kook je de gnocchi en roer je er daarna iets van saus en groenten doorheen. Maar, er is meer! Gnocchi kun je ook prima bakken! In de oven als een ovenschotel. Ideaal, want dan heb je er helemaal weinig werk aan. Bovendien worden de aardappelkussentjes zo een beetje knapperig en dat is reuze lekker. Je kunt deze ovenschotel maken met de groenten die je lekker vindt. Ik ging voor klassiek: paprika en tomaat. Samen met de pesto een top combinatie!
Gnocchi uit de oven
Dus, de volgende keer dat je gnocchi in huis hebt, denk dan echt eens aan het bakken ervan in plaats van koken. En oja, voor het geval je je afvraagt hoe je het nu echt uitspreekt: het is niet 'gnotsjie' of 'gnokkie', maar 'njokkie'. Weet je dat ook weer ;-).
Ps. Uiteraard is zelfgemaakte pesto het allerlekkerste, maar je kunt natuurlijk ook pesto uit een potje gebruiken. Doe ik ook weleens als ik geen tijd heb.
Gebakken gnocchi uit de oven
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram gnocchi
- 3 paprika's
- 250 gram cherry tomaten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 el pesto
- 1 el olijfolie
- handje verse basilicum
Benodigdheden
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 C.
- Halveer de cherry tomaten en snijd de paprika in dunne reepjes.
- Meng de gnocchi met de pesto in de ovenschaal. Voeg de groenten toe en goet olijfolie over het geheel.
- Bak circa 15 minuten in de oven en maak daarna af met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 417 | Calorieën uit vetten 108 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 19% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 26% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ben dus echt geen fan van gnocchi, maar door dit gerecht wil ik het nog wel eens een kans geven. :)