Kikkererwt pannenkoekjes met granaatappelsalsa

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen we een tijdje terug in Berlijn waren, aten we een hele lekkere kikkererwtenpannenkoek. Misschien denk je bij pannenkoeken niet direct aan kikkererwten. I don't blame you. Maar kikkererwtenmeel wordt in de Indiase keuken als eeuwenlang gebruikt. Het is erg voedzaam, eiwitrijk en glutenvrij. Bovendien, als je er pannenkoekjes van maakt, heb je eigenlijk niet meer nodig dan dat, water en zout. Daarmee past het ook goed in een veganistische levensstijl en is het een populair gerecht onder vegans. Wij brachten de pannenkoeken heerlijk op smaak met o.a. kurkuma, verse koriander en bosui. Tel daar de fris-zoete salsa met granaatappel bij op en je hebt een fantastisch gerecht!

Pannenkoeken voor lunch, diner of ontbijt

Dit gerecht kun je prima eten voor lunch of als diner. In dat laatste geval kun je er bijvoorbeeld nog geroosterde bloemkool of een komkommer salade bij eten. Net wat je zelf lekker vindt! Het smaakt ook prima als ontbijt als je houdt van wat stevigere ontbijtjes. Ga jij deze pannenkoeken ook maken? En ken jij kikkererwtenmeel (besan) al of wil je misschien juist nog wel meer recepten met dit ingrediënt? Let me know!

Kikkererwt pannenkoekjes met granaatappelsalsa

Kikkererwt pannenkoekjes met granaatappelsalsa

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwtenmeel (besan)
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 bosuien (fijngesneden)
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl chilivlokken
  • bosje koriander
  • koud water (circa 100 ml)
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 komkommer
  • 1 el granaatappelmelasse (of vervang door balsamicocrème)

Benodigdheden

  • koekenpan
  • grote mengkom

Instructies

  1. Meng in een kom het kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout, kurkuma, komijnzaad en water. Het zou nu een dik beslag moeten zijn.
  2. Snijd de koriander fijn. Zet de helft apart en meng de andere helft door het pannenkoekenbeslag.
  3. Meng ook de fijngesneden bosui door het pannenkoekenbeslag. Laat het geheel staan en maak intussen de salsa.
  4. Snijd de komkommer fijn en meng met de granaatappelpitjes en de overgebleven koriander. Breng op smaak met granaatappelmelasse.
  5. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Giet (kokos)olie in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar. Dit gaat het beste door een deksel op de pan te plaatsen terwijl ze bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *