Met de trein naar Berlijn (& véél lekker eten in Berlijn!)

  • Berlijn
  • Berlijn
Met de trein naar Berlijn (& véél lekker eten in Berlijn!)

Berlijn is een stad vol met geschiedenis. En laat ik dat nou net leuk vinden. Hoewel het helemaal niet zo ver is, was ik er nog nooit geweest. Het stond al tijden op mijn lijstje. Dus toen ik werd uitgenodigd door het Duits Verkeersbureau en het VVV kantoor van Berlijn, stond ik meteen te springen. En dan gaan we ook nog eens voor het eerst met de trein op reis :-)!
Er zijn verschillende manieren hoe je Berlijn kun bereiken:

  • Je kunt er met de auto heen (circa 6 uur zonder files en tussenstops vanaf Utrecht);
  • Met het vliegtuig (een uur vliegen, maar reistijd naar het vliegveld, inchecktijd en wachttijd maken al snel dat je een veelvoud kwijt bent);
  • En je kunt er voor kiezen met de trein te gaan.

Met de trein naar Berlijn

Ondanks dat ik in het buitenland best regelmatig een trein heb genomen, was een internationale treinreis, over de landsgrenzen, voor mij nu echt een eerste keer.

Dus na in het voorjaar met de boot naar Schotland te zijn gegaan, gingen we dit keer met de trein naar Duitsland. Hoe cool!
Met de ICE sta je vanaf Utrecht in 6 uur in Berlijn en stap je onderweg 1 x over. Op de heenweg hadden we een superchille en nieuwe trein met aan boord wifi. Verder is er ook een restauratie waar je wat eten en drinken kunt kopen, maar wij hadden zelf bammetjes mee op de heenweg :-).

Tip: Met de Berlin Welcome card kun je onbeperkt gebruik maken van het OV in Berlijn én krijg je korting op veel musea en andere attracties. Meer info over de Berlin Welcome card vind je hier.

50 uur in Berlijn

Van tevoren dacht ik dat heen op vrijdagochtend en terug op zondagavond echt te kort zou zijn, maar dat viel reuze mee. We kwamen na wat lezen en series kijken vrijdag aan om 13 uur. In de trein had ik al helemaal kunnen uitstippelen waar ik allemaal wilde eten, dus mooi dat we precies om lunchtijd aankwamen!
Leuke eettentjes zijn er genoeg en gezien ik een paar weken geleden iemand had gesproken die uit Berlijn komt, had ik sowieso al wat gouden tips.

#EnjoyGermanFood

Berlijn is sowieso een foodie hotspot. Bovendien, 2018 staat Duitsland in het teken van lekker eten. Met de hashtag #EnjoyGermanFood wordt het lokale eten, maar ook juist de internationale keuken in Duitsland op de kaart gezet. Om deze reden werden we dan ook uitgenodigd. Wat leuk is, is dat je in Berlijn ontzettend veel goede restaurants hebt. Voor iedereen zit er wel iets van zijn of haar gading bij. Van vegan tot Koreaans en van Duits tot fusion.

Lekker eten in Berlijn doe je hier!

In onze 50 uur in Berlijn ontdekten we hele fijne eettentjes. Er is zo veel lekker eten in Berlijn!
Zo was er Brammibal’s Donuts waar je vegan donuts kunt kopen. In de meest exotische smaakcombinaties en verschijningen. We aten bij het chique The Grand waarover je binnenkort nog meer zult lezen.

Markthalle 9, Berlijn
Markthalle 9, Berlijn

We dronken unieke en perfecte cocktails bij Fragrances in the Ritz Carlton, waar op basis van parfums bijzondere cocktails worden gemixt. Er waren de vrolijke meiden van Häppies (spreek uit als ‘happy’s’) met hun unieke concept. Een kruising tussen een Chinese bao (gestoomd broodje) en een Oostenrijkse knödel. Gevuld met uiteraard allerlei fusion combi’s. Als ik je vertel dat je hier voor € 10,- kunt lunchen en ze op nummer 2 op Tripadvisor staan, spring je waarschijnlijk meteen op de trein richting Berlijn.

häppies Berlijn
Häppies maakt heerlijke happy buns in Berlijn

Ons eigen hotel Max Brown Ku’damm heeft dé brunch hotspot van Berlijn, waar op zondag met gemak een dikke rij voor de deur staat: Benedict. Hier eet je, uiteraard, Eggs Benedict. Of fluffy pancakes met toppings naar keuze. Of vegan kikkererwten pannenkoeken bijvoorbeeld. Dan is er Momos voor vega dumplings. Mrs. Robinson’s voor echt bijzonder en lekker eten. Duits met een heerlijke fusion twist.

afsluiten met een cocktail bij Fragrances
Afsluiten met een cocktail bij Fragrances

Snacken doe je bij bijvoorbeeld het iconische Markthalle 9. Van worst tot vegan brood, kaas en meer lekkers. Daar opeten of meenemen. Vlak daarnaast vind je Cafe 9 voor een heerlijk vers bakkie. Volgens menigeen is Albatross Bakery de beste bakkerij in Berlijn. Wij hebben de Queen’s A geproefd, een soort wentelteefje, maar misschien nog wel lekkerder. Drink er bijvoorbeeld golden milk bij. Ook lekker koffie of thee drinken met wat vers gebakken erbij, doe je bij 19grams. Onze laatste tip voor lekker eten in Berlijn: ramen noodles bij Takumi 9.

Veelzijdig

Wij hebben ontdekt dat Berlijn super veelzijdig is qua eten! Wat je ook lekker vindt en wat je ook eet, er is altijd wel iets lekkers te vinden. Berlijn is superleuk om een lang weekend heen te gaan. Naast genieten van het lekkere eten, is er ontzettend veel cultuur. Aanraders zijn bijvoorbeeld: East side Gallery waar een stuk van de muur staat, DDR museum, Brandeburger Tor en de Hackescher Markt. Met de trein naar Berlijn is een supermakkelijke en leuke manier van reizen en wat ons betreft een aanrader om er te komen!

Ook met de trein naar Berlijn? Boeken kan via NS International of Deutsche Bahn. Meer lezen over Duits eten? Bezoek de website van het Duits verkeersbureau of volg op social media #GermanyTourism & #EnjoyGermanFood.

Ps. Shoppen kan je bijvoorbeeld in de buurt van de Hackescher Markt, bij KaDeWe of bij de leuke zondagsmarktjes. Let op dat vrijwel ALLE winkels in Duitsland op zondag gesloten zijn. Ook in Berlijn! De zondagsmarkten met tweedehandsspullen zijn in de winter niet altijd open, dus check van tevoren of de markt van jouw keuze geopend is.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

3 reacties op “Met de trein naar Berlijn (& véél lekker eten in Berlijn!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *