Vegetarische butter chicken (butter cauliflower)

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Butter chicken is een heerlijke Indiase curry met, de naam zegt het al, kip in een botersaus. Bij menig Indiaas restaurant staat dit populaire gerecht op de kaart. Vrij machtig door de boter (en room), maar wel heel lekker en boordevol smaak!

Butter cauliflower, de vegetarische butter chicken

Verder vind je in deze curry veel kruiden in en tomaat. Maar wat nou als je een vegetarische butter chicken wil maken? Dan maak je gewoon een butter cauliflower. Met bloemkool dus in plaats van kip. Als extraatje voegde ik er ook nog gerookte tofu aan toe. Ik kan je garanderen dat het hartstikke lekker is en je de kip helemaal niet zult missen.

Je kunt de butter cauliflower vegetarisch of plantaardig maken. Voor de plantaardige variant gebruik je plantaardige boter en plantaardige melk. Op deze manier maakte ik het recept zelf ook. Voor erbij serveer je rijst, liefste basmati rijst of natuurlijk naan. Ook lekker voor erbij: frisse komkommerschijfjes met een scheutje azijn.

Tips voor bewaren

De vegetarische butter chicken kun je prima bewaren als je een restje over hebt. Bewaar het enkele dagen in de koelkast in een vershoudbakje of enkele maanden in de vriezer.

Vegetarische butter chicken (butter cauliflower)

Vegetarische butter chicken (butter cauliflower)

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 medium grote bloemkool
  • 300 gram (gerookte) tofu
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 witte ui (fijn gesnipperd)
  • 300 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 50 gram kokosvariatie op yoghurt
  • 75 ml (plantaardige) kookroom
  • 50 gram (plantaardige) boter
  • 1 el maizena
  • scheutje olie om in te bakken
  • voor erbij: rijst of naan

Benodigdheden

  • diepe koekenpan of hapjespan

Instructies

  1. Snijd de tofu in blokjes van 3 x 3 centimeter.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng met de maizena.
  3. Doe circa 1 el olie in de pan en zet de pan op middelhoog vuur. Bak hier de bloemkool in.
  4. Haal de bloemkool uit de pan en doe dit even in een kom.
  5. Doe circa 1 tl olie in de pan. Voeg alle kruiden toe, samen met de tomatenpuree, ui en knoflook en bak 2 minuten. Blijf omscheppen zodat het niet verbrandt.
  6. Voeg nu de tofu toe en bak de tofu gaar. Zodra de tofu gaar is, doe je de bloemkool er weer bij. Giet de tomatenblokjes, plantaardige yoghurt en kookroom erbij en laat op laag vuur circa 10 minuten pruttelen.
  7. Roer op het einde de boter er doorheen.
  8. Serveer met rijst of naan en garneer eventueel met verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *