Vegetarische curry met gehaktballen en paksoi

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zin in curry? Je hoeft niet verder te zoeken! Ik heb een heerlijke vegetarische curry voor je met maar een paar ingrediënten! Om het extra lekker te maken heb ik vegetarische balletjes toegevoegd, op smaak gebracht met zwarte bonensaus. In combinatie met de groene curry een ware smaaksensatie!

Zoals je misschien weet, zijn zoveel mogelijk verschillende kleuren groenten op je bord  supergezond. Dus met een wortel, paksoi en babymais, zit je hier wel goed! Die babymais koop je gewoon in de supermarkt, in blik. Als alternatief kun je ook reguliere maïskorrel kopen, maar persoonlijk vind ik juist die crunchy bite van de babymais erg lekker!

Erbij eet je (zilvervlies)rijst bijvoorbeeld. Nog meer vegetarische curry inspiratie opdoen? Wat dacht je van:

Vegetarische curry met gehaktballen en paksoi

Vegetarische curry met gehaktballen en paksoi

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram vegetarisch gehakt
  • 2 el zwarte bonensaus
  • 3 el groene currypasta
  • 1 bos paksoi
  • 2 wortels
  • 300 gram babymais
  • 200 ml kokosmelk

Benodigdheden

  • wok of hapjespan
  • mengkom

Instructies

  1. Was en schrap de wortels en snijd in dunne plankjes. Was de paksoi goed (er kan nog wat zand in zitten). Snijd in reepjes (zowel het groene als het witte gedeelte). Het 'kontje' gebruiken we niet.
  2. Meng in een kom het gehakt met de zwartebonensaus. Vorm er circa 12-14 gehaktballetjes van.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de balletjes rondom bruin. Voeg dan de currypasta, het witte gedeelte van de paksoi en de wortels toe. Bak circa 5 minuten en voeg dan de kokosmelk toe. Laat dit 5 minuten sudderen.
  4. Voeg tot slot het groen van de paksoi en de babymais toe. Laat nog 2 minuten sudderen en serveer dan met de rijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *