Tofu curry korma met paddenstoelen

  • Voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Tofu curry korma met paddenstoelen

Door mijn Indiase roots zou je misschien verwachten dat er vaak Indiaas eten op tafel staat. Dat valt eigenlijk wel mee (of tegen, net hoe je het wilt zien ;-)). Soms vind ik Indiaas eten wat zwaar. Maar af en toe, heb ik ineens zin in zo'n heerlijke Indiase maaltijd zoals deze tofu curry korma, die ook nog eens hartstikke geschikt is voor vegetariërs en vegans.

Kruiden vormen de basis

De basis voor deze vegetarische curry zijn uiteraard kruiden. Aromatische kruiden als garam masala (gewoon bij de supermarkt te koop), kurkuma en komijn geven het gerecht een bijzondere en herkenbare smaak. De tomaat geeft het extra smaak en een zekere frisheid. Overigens kun je ook verse tomaat gebruiken, maar tomatenblokjes uit pak of blik zijn veel geconcentreerder en daarmee vaak beter geschikt als basis voor sauzen. Korma curry's Zoals vaak bij dit soort gerechten, het is immers een immens groot land, zijn er verschillende manieren om een korma curry te maken. Zo maakte ik eerder een kip korma recept. Sommigen gebruiken wel tomaat, anderen niet. Soms wordt er room gebruikt, maar veelal ook kokosmelk. Ook het kruidenmengsel zal per gebied en zelfs per familie variëren. Met deze tofu curry zet je in ieder geval een heerlijke, aromatische curry op tafel waar jij en je tafelgenoten heerlijk van gaan smullen. Of je nou vegetariër, vegan of omnivoor bent ;-).

Dit eet je bij je tofu curry korma

Het lekkerste is deze curry met naan brood (eigenlijk dus naan, aangezien naan brood betekent) of rijst. Ook lekker voor erbij: mango chutney.

Zo maak je het

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kikkererwten
  • 150 gram
  • shiitake paddenstoelen
  • (grof gesneden)
  • 1 blok
  • tofu
  • (in dunne plakjes gesneden)
  • 400 gram
  • tomatenblokjes
  • (uit een pak of blik)
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (fijn gesneden)
  • 2 cm
  • verse gember
  • (fijn gesneden)
  • 1 el
  • kurkuma
  • 1 tl
  • garam massala poeder
  • 1 tl
  • komijnpoeder
  • 1 tl
  • korianderpoeder
  • 1/4 tl
  • chilivlokken
  • 1/4 tl
  • venkelzaad
  • 250 ml
  • kokosmelk
  • olie naar keuze
  • voor erbij: naan brood of rijst

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

Tofu curry korma
  1. Zet de koekenpan op hoog vuur.
  2. Giet olie in de pan en leg de tofuplakjes erin. Bak de tofu aan één kant bruin en keer ze vervolgens om zodat beide kanten bruin zijn.
  3. Haal de tofu uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de pan op het vuur en draai het vuur laag.
  4. Voeg de knoflook, gember, kurkuma, garam massala, komijnpoeder, korianderpoeder, chilivlokken en venkelzaad toe en bak enkele minuten terwijl je de kruiden blijft omscheppen.
  5. Voeg de paddenstoelen en kikkererwten toe en bak deze circa 3 minuten mee. Schenk vervolgens de tomatenblokjes erbij, samen met de kokosmelk en laat 10 minuten op laag vuur inkoken.
  6. Eet de vegan curry korma met rijst of naanbrood.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *