Quinoa poke bowl met zalm en passievruchten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik had zin om weer eens een poke bowl te maken, maar dan anders. Al eerder maakte ik een lekkere poke bowl met rijst, zalm en mango. Dit keer wilde ik het eens over een andere boeg gooien. Ik ging voor een basis van quinoa: dat maakt deze bowl extra gezond.

Quinoa poke bowls zijn een frisse, smaakvolle maaltijd voor in de zomer! In mijn versie maak ik gebruik van zalm en passievruchten voor een moderne twist op de traditionele poke smaken.

Quinoa poke bowl

Door quinoa als basis te gebruiken werd het meteen nog gezonder. Verder voegde ik in plaats van rauwe zalm gerookte zalm toe voor de verandering. Meteen ook een goede tip als je eters hebt die geen rauwe vis kunnen eten bijvoorbeeld. Door passievrucht te gebruiken, heb je een extra crunch en een friszoete smaak.

Poke bowl met zalm

Ik ben een grote fan van poke. Vooral omdat het typisch een gezond gerecht is dat vers, smaakvol en vullend is. Omdat het gekoeld geserveerd wordt, is het ook nog eens een heerlijke zomerse maaltijd! Mijn quinoa poke bowl maak ik graag met zalm en passievruchten. Maar ze zijn ook 100% aanpasbaar, dus je kunt elke poke bowl naar smaak aanpassen!

Deze poke bowl met quinoa, zalm en passievrucht is niet alleen lekker en gezond. Het is ook nog eens razendsnel klaar! Ga jij het ook eens proberen?

Quinoa poke bowl met zalm en passievruchten

Quinoa poke bowl met zalm en passievruchten

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 150 gram zalmblokjes (gerookt of rauw)
  • 150 gram sojabonen
  • 1 wortel (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 komkommer (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 passievrucht
  • 1 vel nori
  • dressing:
  • 4 el sojasaus*
  • 1 tl sushi gember (fijngesneden)
  • sap van 1/2 limoen
  • * ga je voor glutenvrij? Vervang de sojasaus dan door tamari.

Benodigdheden

  • kookpan
  • zeef

Instructies

  1. Spoel de quinoa goed af in een zeef.
  2. Kook vervolgens volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd intussen de groenten en maak de dressing.
  4. Voor de dressing meng je de gember, limoensap en sojasaus.
  5. Giet de quinoa af en spoel af met koud water.
  6. Verdeel over de kommen en verdeel daarna de komkommer, zalm, wortel en sojabonen over de quinoa.
  7. Halveer de passievrucht en schep de inhoud er overheen, gevolgd door de dressing. Maak af met reepjes nori.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *