Basic eiersalade recept (+7 variatietips voor eiersalade!)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Basic eiersalade recept (+7 variatietips voor eiersalade!)

Het was weer even geleden dat ik een eiersalade had gemaakt, maar vroegâh deed ik dat best vaak. Je kunt je eiersalade natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar het is veel lekkerder én gezonder om het zelf te maken. De eiersalade die je zelf maakt, heb je alle controle over. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Ik geef je daarom vandaag een basis recept voor eiersalade waarop je eindeloos kunt variëren. Om je daarmee op weg te helpen alvast 7 variatietips waarop je je eiersalade pimpt. In de basis eiersalade gaan maar een paar ingrediënten: eieren (duh!), mayo, mosterd en peper en zout.

Zo eet ik mijn eiersalade het liefste

Zelf eet ik de eiersalade vaak met bieslook of luxe met zalm erop. Dit keer ging ik voor een vers pitabroodje, maar een pistoletje is minstens zo lekker. Of ga voor een bagel! Je kunt de eiersalade heel goed van tevoren klaarmaken en afgedekt in de koelkast zetten.

Variatietips voor eiersalade:

  • Gebruik wasabi in plaats van mosterd
  • Gebruik truffelmayonaise in plaats van gewone mayonaise voor een decadente eiersalade
  • Verse kruiden zoals bieslook of dille maken je eiersalade af. Bij voorkeur verse kruiden en niet de gedroogde variant.
  • Strooi kerriepoeder in je eiersalade (circa 1 tl)
  • Eiersalade met prei en oude kaas (à la La Place)
  • Ga deluxe met extra toppings op je eiersalade. Onze favoriet: gerookte zalm, maar probeer ook avocado, kaas of gerookte kip eens.
  • Go skinny en vervang de helft van de mayonaise door yoghurt.

Bekijk het eiersalade recept:

Ingrediënten

  • 4
  • eieren
  • 3 el
  • mayonaise
  • 1 tl
  • zaanse mosterd
  • zwarte peper
  • snufje zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de eieren in 7 minuten hard.
  2. Giet het hete water af.
  3. Laat de eieren onder koud water schrikken en pel ze.
  4. Snijd ze met een eiersnijder in blokjes of prak de eieren met een vork.
  5. Meng de mayonaise en mosterd er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
5 mensen willen het maken
8 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *