Tofu tikka met aubergine

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb weer een topper van een curry recept voor jullie! Boordevol lekkers en mega gezond. Je hebt de lekkere tofu reepjes, aubergine, lekker veel kruiden en dan de romige saus. Dan kan niet anders dan heerlijk zijn, toch? Erbij eet je rijst of naan brood. Op de site vind je een recept voor naan. Zelf aten we er zilvervliesrijst en komkommerschijfjes met azijn bij. Een lekker frisse tegenhanger voor bij deze tofu tikka massala!

Verrassend makkelijke vegetarische curry

Verrassend makkelijk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de tofu en de aubergine te snijden. Verder gooi je eigenlijk gewoon alles in de pan en laat je de pan zijn werk doen!

Tofu tikka met aubergine

Tofu tikka met aubergine

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pak tofu
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 medium aubergine
  • 150 gram kikkererwten (voorgekookt)
  • 1 tl garam massala
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 rl olijfolie
  • voor erbij: zilvervliesrijst of naan

Benodigdheden

  • hapjespan of grote steelpan(ik gebruik zelf een zware gietijzeren pan)

Instructies

  1. Snijd de aubergine in blokjes van circa 2 x 2 centimeter.
  2. Laat de tofu goed uitlekken en dep met keukenpapier na. Giet olie in de pan en voed de olie, kruiden en knoflook toe. Bak enkele minuten op laag vuur.
  3. Voeg dan de aubergine toe en draai het vuur middelhoog. Bak de aubergine circa 5 minuten en voeg dan de tofu blokjes toe.
  4. Doe nu de resterende ingrediënten erbij en breng verder op smaak met zout.
  5. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur doorgaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *