Yoghurtijs zelf maken (frozen yoghurt)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Yoghurtijs zelf maken (frozen yoghurt)

Heb je weleens frozen yoghurt gegeten? Het doet mij altijd denken aan zomer en vakantie, want in het buitenland lijkt het altijd nog wat populairder. Dit yoghurtijs is heerlijk verfrissend. Vaak kun je je eigen toppings kiezen om het feest compleet te maken. Wist je dat je ook zelf yoghurtijs kunt maken? Ijs maken is super leuk en lekker!

Yoghurt

Bij voorkeur gebruik je voor frozen yoghurt Griekse yoghurt. Dit heeft een hoger vetgehalte en is lekker dik. Dat maakt het makkelijker om er een lekker stevig ijs van te maken. Bovendien is het mild qua smaak, maar alsnog fris. Ideaal voor het ijs.

Uiteraard kun je ook andere yoghurt gebruiken, maar kies bij voorkeur voor een dikke soort met enig vet.

Met of zonder ijsmachine

Ik heb sinds kort een ijsmachine en daarmee is het helemaal makkelijk om dit ijs te maken! Mengen, kort in de koelkast zetten en daarna doe je het mengsel in de ijsmachine. Softijsfunctie aanzetten en de machine doet de rest! Heb je geen ijsmachine? Yoghurtijs maken zonder ijsmachine kan wel, maar is een stuk arbeidsintensiever. Zet het mengsel een uur in de vriezer en roer daarna de ijskristallen goed los. Herhaal elk uur tot je een ijs hebt. Voor serveren haal je het van tevoren uit de vriezer zodat het weer wat zachter kan worden.

Met de softijsfunctie van mijn Magimix Gelato expert, maak ik meteen frozen yoghurt in de juiste consistentie. Om het er net zo uit te laten zien in een ijssalon, kun je het in een spuitzak met een kartelmondje doen. Versier je frozen yoghurt met fruit, nootjes, chocoladesaus en alles wat je zelf lekker vindt! Natuurlijk kun je het zo maken als je zelf wil :-).

Tip: voor een veganistische of lactosevrije variant, kun je gaan voor bijvoorbeeld soja- of kokosyoghurt als basis.

Hier vind je al mijn lekkere ijsrecepten!

Yoghurtijs zelf maken (frozen yoghurt)

Yoghurtijs zelf maken (frozen yoghurt)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 1 vanillepeul (of 1 tl vanille-extract)
  • 2 el kristalsuiker

Benodigdheden

  • ijsmachine met softijs stand (ik gebruikte de Magimix Gelato Expert)

Instructies

  1. Koel de ijsmachine voor indien nodig.
  2. Meng in een kom de yoghurt met de suiker. Snijd de vanillepeul doormidden en schraap de binnenkant uit. Roer dit door de yoghurt. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast.
  3. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat dit 20-30 minuten draaien (indien je geen ijsmachine hebt - zie intro voor een uitleg).
  4. Schep in een kom of hoorntje of bewaar in de vriezer.
  5. Indien je het in de vriezer bewaart, circa 15 minuten voor serveren uit de vriezer halen.
In samenwerking met Magimix 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *