Gezonde ‘Twix bowl’

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoals je misschien wel weet, houd ik van een lekkere smoothiebowl. Het is een ideaal ontbijt of lunch. Vooral in de zomer, heerlijk verfrissend. Wat dacht je van een roze smoothiebowl, groene bowl met spinazie of acai bowl? Vandaag een variatie op een bekende snoepreep: de Twix. Een Twix bestaat normaal uit een laag koek, karamel en een knapperige chocolade.

Een bowl geïnspireerd op Twix

Geïnspireerd door een aantal Amerikaanse blogs, heb ik geprobeerd om hier een gezonde variant op te maken. Deze variant is vrij van geraffineerde suikers, voedzaam, glutenvrij, plantaardig en gewoon hartstikke lekker. Je eet hem als verfrissend tussendoortje, toetje of misschien als ontbijt of lunch.

Voor de bodem gebruikte ik kokosmeel. Heb je dit niet? Je kunt ook prima amandelmeel of havermeel gebruiken.

Gezonde ‘Twix bowl’

Gezonde ‘Twix bowl’

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • koek laag:
  • 2 el dadelsiroop
  • 3 el kokosbloem
  • 100 ml plantaardige melk
  • karamellaag:
  • 180 ml amandelmelk
  • 4 medjool dadels zonder pit
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl gebroken lijnzaad
  • 130 gram bloemkoolrijst
  • snufje zout
  • verder nodig:
  • 2 el pure chocolade (gesmolten)

Benodigdheden

  • 2 ovenvaste schaaltjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 C.
  2. Meng het kokosmeel, dadenstroop en amandelmelk tot een deeg. Is het nog te droog? Voeg dan extra amandelmelk toe. Verdeel over de kommetjes, druk aan met een lepel en bak 5 minuten.
  3. Laat de kommetjes goed afkoelen en maak de karamellaag. Doe daarvoor alle ingrediënten van de karamel in de blender. Giet over de koeklaag.
  4. Smelt de chocolade au-bain marie of in de magnetron en swirl over de bovenkant van de kommetjes heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *