Zoete aardappel smoothiebowl met chocolade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Met een lekkere smoothiebowl doe je mij altijd wel een plezier. Een smoothiebowl, zoals ik hem maak, zit altijd boordevol fruit en groente! Heerlijk van smaak en nog gezond ook. In de warme maanden vind ik het een heerlijk ontbijt of lunch.

Smoothiebowl met zoete aardappel

Deze bowl maken we met gare zoete aardappel. Deze vries je na het afkoelen even in zodat de bowl lekker koud wordt. Het voordeel is dat de zoete aardappel lekker vullend is, veel vitamines bevat en een zoete smaak heeft. Samen met de cacao, kersen en dadels is het een feestje om te proeven! Eigenlijk smaakt het een beetje als een chocolade softijsje, maar dan gezond :-).

Toppen maar

Top de bowl met wat je maar lekker vindt: vers fruit, gedroogd fruit, (zelfgemaakte) granola, zaden, pitten, chocolade. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Zoete aardappel smoothiebowl met chocolade

Zoete aardappel smoothiebowl met chocolade

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappel (geschild en gekookt)
  • 100 gram kersen zonder pit (vers of uit de vriezer)
  • 1 ingevroren banaan (in plakjes)
  • 3 el cacao
  • 2 medjool dadels
  • 200 ml plantaardige melk
  • om te toppen:
  • 100 gram plantaardige yoghurt
  • 3 el granola

Benodigdheden

  • blender

Instructies

  1. Schil de zoete aardappel, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Laat de zoete aardappelblokjes uitlekken en vries ze in voor minimaal een half uur. Zorg ervoor dat de banaan ook in plakjes is ingevroren.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de toppings in de blender en blend tot een glad geheel. Is het nog te dik? Voeg dan nog een beetje extra plantaardige melk toe.
  3. Top naar keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.