Zoete aardappel taquitos met frisse ananas salsa

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Ga naar recept

Mexicaanss taquitos, ook wel 'flautas' genoemd zijn tortilla's die je dun oprolt, met een vulling en daarna in olie bakt. Lekker krokant dus met een zachte vulling. De vulling kan van alles zijn, vlees, kaas, groenten alhoewel vlees de meest voorkomende is. Dit is een recept voor vegan taquitos (en dus ook vegetarische taquitos). De vulling is gemaakt van onder andere bonen. Dit zorgt voor lekker wat bite en bovendien eiwitten. Sowieso zijn bonen veelgebruikt in de Mexicaanse, Midden-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse keukens.

Ananas salsa

Voor erbij een frisse ananas salsa. Dit zorgt ervoor dat het gerechtje perfect in balans is qua smaak en net even wat frisser wordt. het is daarmee ook een perfect gerecht voor zomerse dagen!

Zoete aardappel taquitos met frisse ananas salsa

Zoete aardappel taquitos met frisse ananas salsa

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8-10 medium (glutenvrije) wraps (ik vind de glutenvrije wraps van Old El Paso erg lekker)
  • 500 gram zoete aardappels
  • 300 gram kidneybonen of zwarte bonen
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • snufje zout
  • scheut olijfolie
  • voor de salsa:
  • 300 gram ananas
  • 300 gram trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • sap van 1 limoen

Benodigdheden

  • bakplaat
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 210 C (heteluchtoven).
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  3. Verdeel op een bakplaat met paprikapoeder, zout en olijfolie en gaar in circa 25 minuten.
  4. Maak intussen de salsa. Snijd alles behalve de limoen in kleine blokjes. Breng op smaak met limoensap en een snufje zout.
  5. Prak met een stamper of vork de zoete aardappel met de bonen tot een puree. Dit hoeft zeker niet te glad te zijn.
  6. Leg een wrap op je werkblad en verdeel over de onderste 5 centimeter de vulling. Rol dan strak op en maak eventueel het einde nat zodat deze goed dicht blijft zitten.
  7. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de taquitos rondom bruin en knapperig en serveer met de salsa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.