Frisse perzik tiramisu met vlierbloesem en passievrucht

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

En klassieke tiramisu bevat lange vingers, mascarpone en koffie. In deze lichtere en zomerse variant gebruiken we ook lange vingers, maar in plaats van de mascarpone een plantaardige kwark. Op smaak gebracht met perzik en passievrucht. En de lange vingers dopen we in vlierbloesemsiroop. Wil je het toch een licht-alcoholische touch geven? Voeg dan aan de vlierbloesemsiroop prosecco toe in plaats van water.

Frisse zomerse tiramisu

Deze frisse perzik tiramisu kun je helemaal glutenvrij en plantaardig maken als je de juiste lange vingers koopt of maakt. Het perfect zomer dessert wat je ook nog eens heel goed kunt voorbereiden. Je kunt het prima 's ochtends klaarmaken en 's avonds serveren. Breng de eventuele slagroom vlak voor serveren aan.

Tip: ik heb de tiramisu in een schaal gemaakt, je kunt ook 1-persoonsporties in individuele glaasjes maken. Handig ook voor bijvoorbeeld een picknick of een potluck dinner.

Frisse perzik tiramisu met vlierbloesem en passievrucht

Frisse perzik tiramisu met vlierbloesem en passievrucht

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram plantaardige kwark
  • 150 gram passievruchtblokjes (uit de vriezer)
  • 10 lange vingers (glutenvrij/vegan indien nodig)
  • 3 el vlierbloesemsiroop
  • 100 ml water
  • 2 verse perziken
  • optioneel: vegan slagroom toefjes

Benodigdheden

  • 1 (glazen) schaal of 4 individuele glazen
  • mengkom
  • schaaltje
  • blender of staafmixer

Instructies

  1. Laat de passievrucht ontdooien. Snijd 1 perzik in kwarten en pureer met de kwark. Roer de ontdooide passievrucht er doorheen.
  2. Meng de vlierbloesemsiroop en water (of prosecco) en doop daar aan 1 lange zijde kort de lange vingers in.
  3. Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van de schaal. Schep nu de helft van het kwarkmengsel er overheen.
  4. Daar leg je weer lange vingers gedoopt in vlierbloesemsiroop in, gevolgd door het kwarkmengsel. Snijd de tweede perzik in plakjes en leg deze op de bovenkant. Bewaar in de koelkast tot serveren. Maak eventueel af met (plantaardige) slagroom toefjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.