De leukste plekken in Tel Aviv

  • Tel Aviv
  • Tal Aviv-Yafo
De leukste plekken in Tel Aviv

Tel Aviv is hot! Letterlijk en figuurlijk. In de zomer is het er erg warm, maar het is ook een stad die de laatste jaren erg populair is geworden. Het heeft een bruisend nachtleven, een hippe gayscene waar veel mensen op af komen, een fijn strand én het eten is er fantastisch. Nu moet ik zeggen dat het eten voor zover wij hebben meegemaakt in heel Israël wel erg goed is. Denk veel groenten, veel fruit, lekker veel kruiden. Ben je vegetarisch of vegan, dan kun je echt je hart ophalen hier! Maar vleeseters kunnen hier zeker ook terecht. We delen ook nog een lijst met hotspots in Jeruzalem. Ga je naar Israël? Dan mag je dat zeker ook niet missen! Voor nu een lijstje met de leukste restaurants in Tel Aviv en de must do’s in deze levendige stad. Wist je trouwens dat Tel Aviv een van dé tech steden in de wereld is? De app Waze bijvoorbeeld komt hier vandaan.

Restaurants, eten en drinken in Tel Aviv

Meshek Barzilay

Dit vegan restaurant in de prachtige wijk Neve Tzedek straalt een zekere rust uit. Dit is misschien wel ons meest favoriete restaurant in heel Tel Aviv. Want, wat is het eten hier vol van smaak! Als niet-vegan heb je bijna niet door dat je hier vegan aan het eten bent. Het eten is fantastisch en ja, toevallig vegan. Midden-Oosters, maar zeker ook Aziatische invloeden.

Meshek Barzilay, Ahad Ha’Am St 6, Tel Aviv-Yafo, Israël

Anita

Anita heeft een ijswinkel, maar een paar deuren verder zit wat ons betreft de echte smaakmaker: de frozen yoghurt winkel van Anita. Je kiest naturel froyo of açai smaak (of een swirl van beiden) en kiest zoveel toppings als je op je frozen yoghurt kwijt kunt. De meest geweldige toppings, van gewoon fruit, tot noten en van notenpasta’s tot koek. Sommige van het personeel maakt er een waar kunstwerk van!

Anita, Shabazi Street 40, Neve Tzedek, Israël

Dr. Shakshuka

Zeg je Israël, dan zeg je shakshuka. Volgens menigeen is Dr. Shashuka in Jaffa dé place to be. Je kunt hier allerlei toppings op je shakshuka krijgen en je kunt hem bijvoorbeeld ook laten maken op een laagje hummus. Weird, but good!

Dr. Shakshuka, Beit Eshel St 3, Tel Aviv-Yafo, Israël

Levinsky Market

Ons appartement was heel dichtbij Levinsky Market in de upcoming wijk Florentin. We liepen een paar keer heen en waar, want waar is nou die markt? Oké, Levinsky Market héét dus markt, maar het zijn feitelijk allemaal kraampjes en winkels in 1 straat. Je haalt hier heerlijke halva, fluffy pita’s, labneh, noten en meer. Tip: koop een koeltas, vul die met lekkere dingetjes van deze markt en ga lekker picknicken op bijvoorbeeld het strand.

Halva en andere zoetigheden op Levinksy Market
Halva en andere zoetigheden op Levinksy Market

Sarona Market

Een echte foodmarket, overdekt zelfs. In het midden is een food-court waar je van alles kunt eten. Van traditioneel Midden-Oosterse platbroden tot aan sushi en van falafel tot aan steak. Wij waren met name erg enthousiast over de flatbreads. Om de restaurant heen zijn winkels met lekkere producten. Zo is er een winkel waar de tahin vers wordt geperst en je emmers versgeperste tahin kunt kopen, zijn er winkels met zuidvruchten en nog veel meer.

Sarona Market, Aluf Kalman Magen St 3, Tel Aviv-Yafo, Israël

Carmel Market

Tel Aviv barst van de leuke markten. Op de Carmel Market kom je met name veel eten tegen. Probeer de beroemde Pita Panda bijvoorbeeld hier!

Carmel Market, HaCarmel St 48, Tel Aviv-Yafo, Israël

Bamboo Juice

Overal in de grotere Israëlische steden zijn er sapbarren en saptentjes. Wij gingen dan ook vrijwel elke dag voor zo’n heerlijk vers sapje met de lekkere Israëlische fruit- en groentesoorten. In Tel Aviv drink je lekkere sap in bijvoorbeeld Jaffa, bij Bamboo Juice.

Bamboo Jaffa, Rabi Pinkhas St 11, Tel Aviv-Yafo, Israël

Ali Karavan (Abu Hassan)

Naar verluidt de beste hummus van heel Israël en misschien wel de wereld. Verwacht hier niks fancy, maar gewoon een lokaal tentje, waar de hummus op efficiënte manier op tafel wordt gegooid (je hoeft er niet heen voor de service). Superlekkere hummus en ook een optie om het ‘to go’ mee te nemen. Wat buiten het centrum, maar zeker de moeite waard. In Israël is Uber niet supersupopulair, maar de taxi-app Gett. Met Gett kun je hier voor een acceptabel bedrag heen.

Ali Karavan/Abu Hassan, Ha-Dolfin St 1, Tel Aviv-Yafo, Israël

The Prince

Als je niet weet waar ‘ie zit, zou je er zo voorbij lopen. Achter een onopvallende deur zit een trap naar boven. Boven aangekomen vind je de ‘rooftop bar’ Prince. Lekker laid back met fijn eten en drinken.

The Prince, Nahalat Binyamin St 18, Tel Aviv-Yafo, Israël

Bushwick

Bushwick is een van dé hippe bars in Tel Aviv. Kies een drankje van de kaart en zie de mixologists mixen of vertel het barpersoneel wat je lekker vindt en ze mixen iets voor je zonder dat je zelf hoeft te kiezen.

Bushwick, Nahalat Binyamin St 28, Tel Aviv-Yafo, Israël

Port Sa’id

Zeer populaire spot onder 20’ers en 30’ers. Port Sa’id serveert kleine Midden-Oosterse gerechten die perfect zijn om te delen. Een gezellige en relaxte plek waar je lekker buiten zit. Probeer hier bijoorbeeld de freekeh met zure room.

Port Sa’id, Har Sinai St 5, Tel Aviv-Yafo, Israël

Activiteiten Tel Aviv

Naast lekker eten en drinken (wat overigens over het algemeen vrij gezond is!), is er genoeg te doen en zien in Tel Aviv. Een kleine greep:

Old Jaffa

Jaffa was oorspronkelijk een andere stad dan Tel Aviv, maar het is inmiddels 1 geworden met als officiële naam Tel Aviv-Yafo. In Jaffa vind je veel Arabische invloeden terug en dit zie je terug aan bijvoorbeeld de gebouwen. Jaffa is een relaxte wijk, met veel leuke boetiekjes, leuke restaurants en een prima plek om lekker rond te slenteren.

Flea Market Jaffa

Ook in Jaffa is een leuke markt, namelijk de vlooienmarkt. Er wordt hier van alles verkocht en je kunt hier echt wel mooie dingen tussen vinden. Oud bestek, 2ehands kleding en meer.

Old Train station

Het oude treinstation is inmiddels een park met de oude treinwagons, maar ook wat horeca. Leuk om even te zien en af en toe zijn hier ook events.

Gordon’s Beach

Tel Aviv staat natuurlijk bekend om zijn vele stranden. Ik kan dan ook aanraden om in ieder geval 1 dag aan het strand te spenderen. Het strand is 1 hele lange strip met verschillende gedeeltes die verschillende namen hebben. Heel fancy kan bij Hilton Beach, voor het Hilton hotel. Gordon’s Beach is een mooi strand, geschikt voor iedereen. Iets meer low-key is Frishman Beach, ook een prima strand. Het systeem om spullen te huren zoals parasols en strandbedden werkt goed: er is bij de ingang een automaat waar je een selectie maakt en meteen betaalt. Het personeel helpt je vervolgens op het strand verder.

Neve Tzedek

Een van de leukste wijken van Tel Aviv. Neven Tzedek is ook een van de oudste wijken en is heel erg fotogeniek met haar mooie kleuren, schattige huizen en mooie boetieks. Je kunt hier heerlijk eten, leuk shoppen en mensen kijken.

Florentin

De wijk Florentin is hip, het was een niet zo heel goede wijk, maar inmiddels is het helemaal opgepoetst en vestigen zich hier nieuwe hippe restaurants en winkels. Ook een tip om betaalbare accommodatie te vinden!

Streetart tour

Er is overal streetart in de vorm van graffiti. Er zijn diverse streetart tours die de moeite schijnen te zijn.

Fiets of step huren

Zo zie je de stad misschien wel het beste.

Wat je verder moet weten over Tel Aviv

  • Tel Aviv is een hele relaxte stad en anders dan de rest van Israël. Ik zou dan ook zeker aanraden om niet alleen maar in Tel Aviv te blijven. Jeruzalem en Tel Aviv bijvoorbeeld zijn echt een wereld van verschil!
  • De e-step is populair om jezelf van A naar B te vervoeren. Apps hiervoor zijn Lime en Bird. Met de app kun je steps bij jou in de buurt scannen en meenemen. Let echter op dat ze in Israël wat roekelozer rijden dan hier! Je kunt ook kiezen voor Gett, een taxiservice vergelijkbaar met Uber. Verder is het een prima stad om te lopen en kun je eventueel kiezen voor OV.
  • Zaterdag is de rustdag voor Joden, Shabbat. Dat betekent dat vrijdagmiddag en zaterdag winkels en dergelijke gesloten zijn. Er rijdt ook geen OV op zaterdag. De meeste restaurants zijn wel gewoon open.
  • Het prijsniveau ligt vergelijkbaar met Nederland. Voor een middenklasse hotel betaal je al snel € 120 per nacht. Eten is zo gek als je het zelf maakt.
  • De voertalen zijn Hebreeuws en Arabisch. Veel mensen spreken ook wel redelijk Engels.
  • Kijk goed wanneer je wil gaan, het kan in de zomer erg heet worden (als in tegen de 50 C). Wij gingen in mei en dat was wat ons betreft perfect. September-November zijn ook prima maanden, evenals maart-april. Kijk voor je definitef boekt wel even of er feestdagen in je trip vallen. Op sommige feestdagen ligt het land vrijwel stil (Yom Kippoer bijvoorbeeld). Pesach duurt een week en gedurende deze week is er ook veel dicht hebben we vernomen.
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “De leukste plekken in Tel Aviv

  • Kelly

    Mijn vriend en ik hadden het laatst nog over Tel Aviv. Lijkt ons prachtig, dus dit artikel houd ik in gedachten! :)

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Ah, ik kan het zeker aanraden! Ik zou er wel wat dagen aan vastplakken om ook wat andere plekken te zien. Met name Jeruzalem vonden wij ook mega indrukwekkend!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *