recept

Dit recept maakte ik omdat ik een overschot had aan diepvriesdoperwten. In het kader van besparen was het ook nog eens een keer een topper, want je hebt er bar weinig voor nodig! De witte wijn maakt de soep net wat frisser. Je kunt hier gewoon een restje droge witte wijn voor gebruiken. Ik heb stand...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik op de meest random momenten geïnspireerd raak. Laatst was ik bij de Salad Company in Utrecht waar ik een lekkere salade at met vers gegrilde tonijn. Dit inspireerde me om thuis zelf aan de slag te gaan met een salade met verse tonijn. Wat ik leuk vind aan deze...

recept

Deze gevulde tomaatjes zijn zoo ongelofelijk makkelijk te maken: in minder dan 10 minuten staan ze op je tafel. Lekker als voorgerechtje of als bijgerecht. De bleekselderij geven het net wat extra frisheid.

recept

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om minder eten te verspillen en dat betekent vaker restjes mee naar werk én vaker koken met restjes. Deze frittata is ideaal om restjes groenten en kruiden op te maken. Ik gebruikte prei, spinazie en rozemarijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed...

recept

Ik was alleen thuis en had zin in iets dat lekker was, maar ook snel klaar en toch niet te ongezond. Het werden deze lekkere hartige taartjes gemaakt van filodeeg, met een vulling van gekarameliseerde rode ui, rucola, gorgonzola en walnoten. Met zo weinig ingrediënten toch snel iets zo lekkers op t...

recept

Samen met foodie Culinessa maakte ik voor het eerst zelf pasta. Het beviel zo goed, dat ik het kort daarop weer maakte. Want, het is echt heel makkelijk! En ondanks twee pastamachines hebben we het gewoon met een deegroller uitgerold. Net zo makkelijk en goed voor de spierballen ;-). Het deeg geeft ...

recept

Zit je er klaar voor? Het allereerste kerstgerecht van dit jaar! Zag je hem al voorbijkomen op het glutenvrije kerstmenu? Lekkere blini met zalm en creme fraiche. Ook heel erg lekker als je niet glutenvrij hoeft te eten. Blini zijn Oost-Europese 'poffertjes' die worden gemaakt met onder meer boekwei...

recept

Yakitori doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het zijn die lekkere zoete en toch hartige kipspiesjes die je kunt krijgen in een Japans restaurant. Het is één van die gerechten die je zelf heel eenvoudig thuis kunt namaken. Heerlijk met wat rijst bijvoorbeeld of (soba)noodles. Of gewoon z...

recept

Als foodie vind ik het altijd onwijs leuk om met mensen te praten die gepassioneerd zijn over eten. Zo waren we laatst bij de Makro en daar hebben we uiteindelijk denk ik een uur vertoefd op de kaasafdeling, omdat de meneer van de kaasafdeling ons van alles vertelde over kaas. Van 'wine & cheese...

recept

Het is je vast al eens opgevallen: ik ben fan van soep. En, what's not to like? Makkelijk, snel, gezond, lijkt mij niet verkeerd, toch? Deze courgettesoep met tomaat en olijven is geïnspireerd op een recept van eens van onze favo adresjes in Utrecht, Des Arts. Laatste keer dat we daar waren had Jer...

recept

Bietjes zijn hot en dat is niet gek, ze zijn nu immers in het seizoen. Ik had al langer het idee om bietjes te gebruiken voor een lekkere Midden-Oosterse stijl spread en besloot er nu maar gewoon mee te experimenteren. Het eerste experiment was meteen gelukt, want deze bietenspread is echt perfect! ...

recept

Zomers eet ik graag salades. En, aan de statistieken te zien, jullie ook ;-). Vandaag dan ook een heerlijke zomerse salade met onder meer appel en kip. In plaats van croutons gebruikte ik een klein beetje quinoa voor een knapperige 'bite'. Ik gebruikte als dressing een beetje frambozenazijn, maar je...

recept

Gazpacho ken je vast wel. Het is een Spaanse soep die koud wordt gegeten. Van oudsher wordt deze gemaakt met tomaten, vandaar de dieprode kleur. Maar, heb jij weleens gele gazpacho gezien? Ik tot ik deze editie van Foodies magazine kocht in ieder geval niet! Het is een lichtzoete, pittige gazpacho. ...

recept

Gyoza zijn Japanse pasteitjes en staan ook wel bekend als 'pot stickers.' De bereidingswijze is heel uniek: eerst bak je de pasteitjes in olie, vervolgens stoom je ze gaar. Deze gyoza zijn ondanks dat erg makkelijk te maken en vormen het perfecte voorgerecht tijdens een Aziatisch diner. De gyozavell...

recept

Wat leg jij het liefste op de barbecue? Veel mensen denken meteen aan vlees, maar juist met vis- en vegetarische barbecue recepten kun je verrassen. Omdat ik voor deze rubriek je ook niet-alledaagse recepten voor de barbecue wil laten zien, vandaag mango-tofu spiesjes met een Aziatisch tintje. In on...

recept

Misschien komt de naam Waldorf je vaag bekend voor. Dat kan goed kloppen. Deze salade werd namelijk 'uitgevonden' in het bekende Waldorf-Astoria hotel in New York City. Al in de 19e eeuw werd deze salade daar voor het eerst geserveerd, met recht een klassieker te noemen dus. Op zondagen en op verjaa...

recept

Even voorstellen, ik ben Maaike de Jong-van Leeuwen, getrouwd, moeder van twee dochters en werkzaam als creatief DTP-er voor een groot advocatenkantoor. Daarnaast ben ik net de blog ‘Vier je seizoen’ begonnen. Meer over mij lees je in de rechterbovenhoek van dit artikel! Vandaag was het mij...

recept

Vorige week zaten we bij 32+ C aan het zwembad. Deze week was het, zoals mijn oma altijd zegt, "back to square one". Na het vele eten (overigens vroeg mijn broertje me erna of ik was afgevallen :-D), vond ik het tijd om even licht te 'detoxen'. Dus, hup aan extra doses groente en fruit deze week, mi...

recept

Op zoek naar makkelijke viskoekjes die je in de oven kunt bereiden? Je hoeft niet langer te zoeken ;-)! Deze viskoekjes zijn gemaakt van zalm en zijn hartstikke makkelijk om te maken. Serveer ze als borrelhapje of als voorafje met wat zoetzure chilisaus.

recept

Met kerstavond besloot ik tapas en mezze (Midden-Oosterse 'tapas') te maken. In deze post een korte sfeerimpressie met bijbehorende recepten. Yoghurt dip Meng 500 g Griekse yoghurt, 1 el verse fijngesneden koriander, 1 el verse fijngesneden munt en 1 teentje geperste knoflook. Garneer met een takj...

recept

Salades hoeven niet alleen zomers te zijn! Deze salade met forel, peer en zoete aardappel doet het ook goed in de winter en is bovendien, door de zoete aardappel, voedzaam. Je kunt deze winterse salade ook in kleine glaasjes gelaagd serveren als voorgerecht tijdens het kerstdiner!...

recept

Een gazpacho is een koude Spaanse tomatensoep en is lekker verfrissend als tussengerecht tijdens het kerstdiner. Helemaal perfect: je kunt de gazpacho al eerder maken. Serveer er warme bladerdeegstengels bij voor maximaal effect. Zijn er kinderen of drink je geen alcohol? Vervang de wijn dan door wa...

recept

Met dit voorgerecht maak je met kerst zeker indruk op je gasten, tijdens kerst bijvoorbeeld. Normaal is een bouillabaise nog wel wat werk, maar dit recept is de 'cheat's way'. Makkelijke bouillabaise, maar met een mooi resultaat. De fond biedt een goede basis voor soep. Het is een gereduceerde boui...

recept

Na onze succesvolle kookmiddag een paar weken geleden, gingen Janice en ik weer aan de slag in de keuken. Dit keer kozen we voor een Aziatisch thema met bapao's en loempia's. Oja, en een chocoladetaart, maar die was niet erg Aziatisch ;-). Het recept voor de bapao's zal ik deze week ook met jullie d...

recept

Ik had een paar weken geleden een voordeelverpakking wortels gekocht en had nu nog een halve zak over. Wat maakte ik ermee? Wortelsoep, lekker en supermakkelijk! Voor deze soep heb je alleen wortels, water, een bouillonblokje, gemberpoeder, honing en nootmuskaat nodig. Met deze 6 ingrediënten heb j...

recept

Met dit gure herfstweer gaat een lekker soepje er wel in. Wat dacht je van deze romige broccolisoep? Makkelijk, lekker én gezond. Eet er stokbrood bij, of nóg lekkerder: stokbrood met een plakje cheddarkaas, 2 minuten in de grillstand van de oven zetten en je hebt heerlijke 'cheese toast'. Verder ...

recept

Deze quiches zien er gezellig uit en zijn makkelijk om te maken! Eigenlijk is het hetzelfde als een 'gewone' quiche, maar dan zonder de korst en in mini-formaat. Met de vulling kun je natuurlijk variëren. Probeer bijvoorbeeld eens geblancheerde broccoliroosjes of paddestoelen. Ook lekker is om net...

recept

Heerlijk als voorafje of als borrelhapje, deze bruschetta met tomaat en basilicum. Bruschetta is een typisch Italiaans hapje en bestaat in ieder geval uit brood ingesmeerd met knoflook, zout en olijfolie. Deze variant met tomaat en basilicum kom je vaak tegen, maar het kan ook belegd zijn met vlees ...

recept

Zappend langs 24Kitchen zag ik dit recept van Jamie Oliver en besloot het ook te maken. Ik zou de volgende keer de salade als voorgerecht eten, omdat het niet erg voedzaam is. Wel erg lekker! Bresaola is (runder)vleeswaren en is te koop bij bijvoorbeeld een Italiaanse delicatessenzaak, maar ook bij ...

recept

Het lastigste werkje van dit recept is het schillen van de pompoen. Wat ik altijd doe om het toch iets simpeler te maken is: wat gaten in de pompoen prikken en het dan 1,5 à 2 minuten in de magnetron zetten. Als het schillen eenmaal achter de rug is, is de rest van het recept een fluitje van een ce...