Asian cuisine: Japanse gyoza

  • voor 25 stuks personen
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gyoza zijn Japanse pasteitjes en staan ook wel bekend als 'pot stickers.' De bereidingswijze is heel uniek: eerst bak je de pasteitjes in olie, vervolgens stoom je ze gaar. Deze gyoza zijn ondanks dat erg makkelijk te maken en vormen het perfecte voorgerecht tijdens een Aziatisch diner. De gyozavellen koop je bij de toko. Gyoza lijken op dim sum, dus mocht je daar fan van zijn, moet je deze ook zeker proberen!

Asian cuisine: Japanse gyoza

Asian cuisine: Japanse gyoza

Aanpassen porties:

voor 25 stuks personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 25 gyozavellen
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 bosuien fijngesneden
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl mirin
  • 1 rode peper fijngesneden
  • scheutje zonnebloemolie

Benodigdheden

  1. 1 koekepan met deksel (kan een deksel zijn van een andere pan, zolang het maar afdekt)
  2. 1 bakje water

Instructies

  1. Kneed het gehakt, de bosuien, sojasaus, mirin en de peper door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.
  2. Leg de gyozavellen op je werkblad en strijk wat water op de randen. Leg in het midden van het gyozavel een schepje gehakt en vouw het vel dicht (doordat het nat is, 'sealt' het als het ware).
  3. Doe dit totdat je alle gyoza hebt gevuld en gevouwen.
  4. Zet de pan op een hoog vuur, laat heet worden en giet er een scheutje olie in. Leg nu de gyoza erin en bak ze in 3 minuten aan één kant bruin. Giet er nu 150 ml water bij en doe de deksel op de pan zodat de gyoza kunnen stomen. Na een minuut of 4 zijn ze klaar, het water is dan vrijwel verdampt.
Serveer met wat sojasaus en sesamzaadjes als dipsaus! Tip: lekker als voorgerecht bij deze mooie noodle salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *