Budget: pasta met doperwten, munt, citroen en knoflook (€ 1,53 p.p.!)

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Weer een lekker budget pasta gerechtje. Dit keer een simpele tagliatelle met knoflook, citroen, munt en erwten; een hele fijne, zomerse pasta. Vegetarisch en erg budget-proof, en, belangrijker nog, ontzettend lekker. Als je niet veel tijd hebt is dit recept ook echt een aanrader. Het enige wat je hoeft te doen is alles fijnsnijden terwijl de pasta kookt, de erwten koken en vervolgens alles door de pasta mengen. Je bent dus in minder dan 15 minuten klaar!

Budget: pasta met doperwten, munt, citroen en knoflook (€ 1,53 p.p.!)

Budget: pasta met doperwten, munt, citroen en knoflook (€ 1,53 p.p.!)

  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram tagliatelle (€ 1.00)
  • 1 teentje knoflook (€ 0.04)
  • 1 biologische citroen. (€ 0.75)
  • 250 gram diepvriesdoperwten (€ 0.70)
  • 1 el verse munt fijngesneden
  • scheutje extra vergine olijfolie (€ 0.15)
  • snufje zout (€ 0.01)

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de pasta in water met een snufje zout, volgens de instructies op de verpakking.
  2. Kook intussen de doperwten in 10 minuten gaar op een laag vuur.
  3. Pers de knoflook uit, rasp de citroen en snijd de munt fijn voor zover je dat nog niet hebt gedaan.
  4. Wanneer de pasta gaar is meng je de erwten, citroenrasp, knoflook en munt er doorheen. Maak af met een goede scheut extra vergine olijfolie.
Tip: wist je dat groenten en fruit van de diepvries vrijwel alle voedingswaarde behoudt? Het wordt vers ingevroren waardoor er geen vitamines verloren gaan, anders dan bij groenten uit pot of blik. Het loont dus de moeite om altijd een voorraad groente en fruit in je vriezer te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *