Budget: pasta met doperwten, munt, citroen en knoflook (€ 1,53 p.p.!)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten

Weer een lekker budget pasta gerechtje. Dit keer een simpele tagliatelle met knoflook, citroen, munt en erwten; een hele fijne, zomerse pasta. Vegetarisch en erg budget-proof, en, belangrijker nog, ontzettend lekker. Als je niet veel tijd hebt is dit recept ook echt een aanrader. Het enige wat je hoeft te doen is alles fijnsnijden terwijl de pasta kookt, de erwten koken en vervolgens alles door de pasta mengen. Je bent dus in minder dan 15 minuten klaar!

Budget: pasta met doperwten, munt, citroen en knoflook (€ 1,53 p.p.!)
- Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram tagliatelle (€ 1.00)
- 1 teentje knoflook (€ 0.04)
- 1 biologische citroen. (€ 0.75)
- 250 gram diepvriesdoperwten (€ 0.70)
- 1 el verse munt fijngesneden
- scheutje extra vergine olijfolie (€ 0.15)
- snufje zout (€ 0.01)
Benodigdheden
Instructies
- Kook de pasta in water met een snufje zout, volgens de instructies op de verpakking.
- Kook intussen de doperwten in 10 minuten gaar op een laag vuur.
- Pers de knoflook uit, rasp de citroen en snijd de munt fijn voor zover je dat nog niet hebt gedaan.
- Wanneer de pasta gaar is meng je de erwten, citroenrasp, knoflook en munt er doorheen. Maak af met een goede scheut extra vergine olijfolie.