Ottolenghi geïnspireerde vis met paprika-hazelnoten salsa

  • voor 2 personen
Ottolenghi geïnspireerde vis met paprika-hazelnoten salsa

Soms heb je geen inspiratie, ja, ook als foodblogger. Dan pak ik vaak wat kookboeken om me even te inspireren. Ik heb er daarbij een aantal favorieten: Donna Hay, Jamie Oliver en Ottolenghi. Dit recept is geïnspireerd op een recept van Ottolenghi en heeft een hele bijzondere smaak. Fris, maar door de geroosterde paprika tegelijkertijd zoet. Bovendien ziet het er prachtig zomers uit!

Ingrediënten

  • 2
  • pangafilets
  • à 175 g
  • 15 gram
  • hazelnoten
  • 1
  • rode paprika
  • 1
  • gele paprika
  • 10 gram
  • bieslook
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1
  • biologische citroen
  • 2 el
  • extra vergine olijfolie
  • 2 el
  • mangoazijn
  • (je kunt ook een witte wijnazijn als alternatief gebruiken)
  • grofgemalen zwarte peper
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de paprika in grove stukken en leg de stukken op een stuk bakpapier zo'n 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
  2. Wanneer ze zijn afgekoeld haal je eventuele zwarte stukken weg en snijd je de paprika's in kleine blokjes. Hak de hazelnoten grof en meng deze, samen met grof gesneden bieslook door de paprika heen. Pers de knoflook uit, rasp de citroen en meng dit ook door de salsa. Als laatste voeg je de olie en azijn toe. Zet de salsa apart terwijl je de vis bakt.
  3. Kruid de vis in met wat peper en zout en bak dan in een (grill)pan gaar. Serveer met de salsa.
6 mensen willen het maken
14 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *