Ottolenghi geïnspireerde vis met paprika-hazelnoten salsa

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Soms heb je geen inspiratie, ja, ook als foodblogger. Dan pak ik vaak wat kookboeken om me even te inspireren. Ik heb er daarbij een aantal favorieten: Donna Hay, Jamie Oliver en Ottolenghi. Dit recept is geïnspireerd op een recept van Ottolenghi en heeft een hele bijzondere smaak. Fris, maar door de geroosterde paprika tegelijkertijd zoet. Bovendien ziet het er prachtig zomers uit!

Ottolenghi geïnspireerde vis met paprika-hazelnoten salsa

Ottolenghi geïnspireerde vis met paprika-hazelnoten salsa

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 pangafilets à 175 g
  • 15 gram hazelnoten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 10 gram bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 biologische citroen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 el mangoazijn (je kunt ook een witte wijnazijn als alternatief gebruiken)
  • grofgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de paprika in grove stukken en leg de stukken op een stuk bakpapier zo'n 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
  2. Wanneer ze zijn afgekoeld haal je eventuele zwarte stukken weg en snijd je de paprika's in kleine blokjes. Hak de hazelnoten grof en meng deze, samen met grof gesneden bieslook door de paprika heen. Pers de knoflook uit, rasp de citroen en meng dit ook door de salsa. Als laatste voeg je de olie en azijn toe. Zet de salsa apart terwijl je de vis bakt.
  3. Kruid de vis in met wat peper en zout en bak dan in een (grill)pan gaar. Serveer met de salsa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *