Hartig taartje met rode uien, gorgonzola en rucola

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik was alleen thuis en had zin in iets dat lekker was, maar ook snel klaar en toch niet te ongezond. Het werden deze lekkere hartige taartjes gemaakt van filodeeg, met een vulling van gekarameliseerde rode ui, rucola, gorgonzola en walnoten. Met zo weinig ingrediënten toch snel iets zo lekkers op tafel zetten, daar hou ik van :-)!

Hartig taartje met rode uien, gorgonzola en rucola

Hartig taartje met rode uien, gorgonzola en rucola

  • Totale benodigde tijd25 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 vellen filodeeg
  • 4 rode uien (in ringen gesneden)
  • 50 gram rucola
  • 75 gram gorgonzola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 50 gram walnoten
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

ronde ovenschaal (19 cm diameter)

Instructies

  1. Laat het filodeeg volgens de instructies ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 C.
  3. Bedek de ovenschaal met een vel filodeeg. Smeer dit in met olijfolie (met een kwastje), leg er een vel filodeeg op en herhaal.
  4. Zet een pan op middelhoog vuur en giet er een scheutje olijfolie in.
  5. Gooi de uienringen erbij samen met de balsamicoazijn. Bak enkele minuten, totdat de ui zacht wordt.
  6. Doe de uien samen met de helft van de rucola, de gorgonzola en de walnoten in de ovenschaal en bak gedurende 15- 20 minuten.
  7. Garneer met de andere helft van de verse rucola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *