Hartig taartje met rode uien, gorgonzola en rucola
- Door Judith Pagrach
- Belgisch, Frans, Italiaans, Nederlands
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd25 minuten

Ik was alleen thuis en had zin in iets dat lekker was, maar ook snel klaar en toch niet te ongezond. Het werden deze lekkere hartige taartjes gemaakt van filodeeg, met een vulling van gekarameliseerde rode ui, rucola, gorgonzola en walnoten. Met zo weinig ingrediënten toch snel iets zo lekkers op tafel zetten, daar hou ik van :-)!

Hartig taartje met rode uien, gorgonzola en rucola
- Totale benodigde tijd25 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 vellen filodeeg
- 4 rode uien (in ringen gesneden)
- 50 gram rucola
- 75 gram gorgonzola
- 2 el balsamicoazijn
- 50 gram walnoten
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
ronde ovenschaal (19 cm diameter)Instructies
- Laat het filodeeg volgens de instructies ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Bedek de ovenschaal met een vel filodeeg. Smeer dit in met olijfolie (met een kwastje), leg er een vel filodeeg op en herhaal.
- Zet een pan op middelhoog vuur en giet er een scheutje olijfolie in.
- Gooi de uienringen erbij samen met de balsamicoazijn. Bak enkele minuten, totdat de ui zacht wordt.
- Doe de uien samen met de helft van de rucola, de gorgonzola en de walnoten in de ovenschaal en bak gedurende 15- 20 minuten.
- Garneer met de andere helft van de verse rucola.