Freekeh met granaatappel, rode ui en peterselie

  • Voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Freekeh met granaatappel, rode ui en peterselie

Ik had freekeh al een aantal keer zien staan bij de supermarkt, maar het tot dusver nog niet gegeten. Totdat ik zelf een pakketje thuisgestuurd kreeg van zowel Artisan als Souq met hun freekeh. Freekeh is een tarweproduct en lijkt een beetje op couscous. In de Midden-Oosterse keuken wordt het veel gebruikt en in Nederland begint het ook steeds populairder te worden. Ik maakte er een Midden-Oosterse stijl salade van met de eveneens hippe granaatappelpitjes en dat was smullen! Zo weinig ingrediënten, en zo veel smaak, wow! Heb jij al weleens freekeh gebprobeerd?

Ingrediënten

  • 100 gram
  • freekeh
  • 100 gram
  • granaatappelpitjes
  • 3 el
  • verse peterselie
  • (fijngesneden)
  • 8 cherrytomaten
  • fijngesneden
  • 1 rode ui
  • gesnipperd
  • 1 el
  • frambozenazijn
  • of granaatappelsiroop
  • 1 limoen

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de freekeh volgens de instructies op de verpakking.
  2. Giet af en meng de peterselie, ui, tomaat en granaatappelpitjes er doorheen.
  3. Besprenkel met de frambozenazijn en limoen.
Lekker met een yoghurtdip! Meng Griekse yoghurt met een teentje knoflook, peper en zout en klaar is je dip.
2 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “Freekeh met granaatappel, rode ui en peterselie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *