Freekeh met granaatappel, rode ui en peterselie

  • voor 2 personen
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik had freekeh al een aantal keer zien staan bij de supermarkt, maar het tot dusver nog niet gegeten. Totdat ik zelf een pakketje thuisgestuurd kreeg van zowel Artisan als Souq met hun freekeh. Freekeh is een tarweproduct en lijkt een beetje op couscous. In de Midden-Oosterse keuken wordt het veel gebruikt en in Nederland begint het ook steeds populairder te worden. Ik maakte er een Midden-Oosterse stijl salade van met de eveneens hippe granaatappelpitjes en dat was smullen! Zo weinig ingrediënten, en zo veel smaak, wow!

Heb jij al weleens freekeh gebprobeerd?

Freekeh met granaatappel, rode ui en peterselie

Freekeh met granaatappel, rode ui en peterselie

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram freekeh
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 3 el verse peterselie (fijngesneden)
  • 8 cherrytomaten fijngesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 el frambozenazijn of granaatappelsiroop
  • 1 limoen

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de freekeh volgens de instructies op de verpakking.
  2. Giet af en meng de peterselie, ui, tomaat en granaatappelpitjes er doorheen.
  3. Besprenkel met de frambozenazijn en limoen.
Lekker met een yoghurtdip! Meng Griekse yoghurt met een teentje knoflook, peper en zout en klaar is je dip.

Een reactie op “Freekeh met granaatappel, rode ui en peterselie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *