Gehaktbrood met paddenstoelen

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag tijd voor een klassieker: gehaktbrood. Heerlijk met bijvoorbeeld een cranberry compôte en gepofte tomaatjes!

Gehaktbrood met paddenstoelen

Gehaktbrood met paddenstoelen

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • takje rozemarijn
  • 1 snee wit brood
  • 50 ml rode wijn
  • 3 el amandelmeel
  • 200 gram paddenstoelen (ik gebruikte een melange)
  • peper en zout

Benodigdheden

cake bakblik

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Pers het teentje knoflook uit en snijd de blaadjes van de rozemarijn fijn.
  3. Meng dit samen met het gehakt, peper, zout en amandelmeel in een kom.
  4. Besprenkel het brood met de wijn en kneed dit goed door het gehakt heen.
  5. Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
  6. Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel de paddenstoelen over de bodem.
  7. Verdeel het gehaktmengsel hier overheen.
  8. Bak het gehaktbrood gedurende 15 - 20 minuten.
  9. Snijd het gehaktbrood voor serveren in plakjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *