Gehaktbrood met paddenstoelen

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Gehaktbrood met paddenstoelen

Vandaag tijd voor een klassieker: gehaktbrood. Heerlijk met bijvoorbeeld een cranberry compôte en gepofte tomaatjes!

Ingrediënten

  • 500 gram
  • rundergehakt
  • 1 teentje
  • knoflook
  • takje
  • rozemarijn
  • 1 snee
  • wit brood
  • 50 ml
  • rode wijn
  • 3 el
  • amandelmeel
  • 200 gram
  • paddenstoelen
  • (ik gebruikte een melange)
  • peper en zout

Benodigdheden

cake bakblik

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Pers het teentje knoflook uit en snijd de blaadjes van de rozemarijn fijn.
  3. Meng dit samen met het gehakt, peper, zout en amandelmeel in een kom.
  4. Besprenkel het brood met de wijn en kneed dit goed door het gehakt heen.
  5. Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
  6. Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel de paddenstoelen over de bodem.
  7. Verdeel het gehaktmengsel hier overheen.
  8. Bak het gehaktbrood gedurende 15 - 20 minuten.
  9. Snijd het gehaktbrood voor serveren in plakjes.
3 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *