Gehaktbrood met paddenstoelen
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Vandaag tijd voor een klassieker: gehaktbrood. Heerlijk met bijvoorbeeld een cranberry compôte en gepofte tomaatjes!
Gehaktbrood met paddenstoelen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- takje rozemarijn
- 1 snee wit brood
- 50 ml rode wijn
- 3 el amandelmeel
- 200 gram paddenstoelen (ik gebruikte een melange)
- peper en zout
Benodigdheden
cake bakblikInstructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Pers het teentje knoflook uit en snijd de blaadjes van de rozemarijn fijn.
- Meng dit samen met het gehakt, peper, zout en amandelmeel in een kom.
- Besprenkel het brood met de wijn en kneed dit goed door het gehakt heen.
- Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel de paddenstoelen over de bodem.
- Verdeel het gehaktmengsel hier overheen.
- Bak het gehaktbrood gedurende 15 - 20 minuten.
- Snijd het gehaktbrood voor serveren in plakjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 239 | Calorieën uit vetten 83 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 14% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen