Chocolade pavlova met Bailey’s room

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Hier is 'ie dan: de chocolade pavlova! Ik heb ervoor gekozen om niet één grote te maken, maar iedereen individuele pavlova's te geven. Tijdens onze Masterchef challenge maakte ik ze ook al en toen vielen ze goed in de smaak. En hoewel dit een ingewikkeld recept lijkt, is dat het helemaal niet. Sterker nog, het is perfect, omdat je de schuimpjes zelf al van tevoren kunt bakken en op het laatste moment kunt opmaken.

Chocolade pavlova met Bailey’s room

Chocolade pavlova met Bailey’s room

  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • ½ citroen
  • 70 gram poedersuiker
  • 30 gram cacao
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 tl azijn
  • handjevol geroosterde geschaafde amandelen
  • 200 ml verse slagroom
  • 100 ml Bailey’s
  • 75 gram pure chocolade

Benodigdheden

  1. rvs kom
  2. handmixer of keukenmachine met garde
  3. spatel
  4. bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 100 C.
  2. Besprenkel de binnenkant van je RVS kom met citroensap en veeg af met een keukenpapiertje. Doe ditzelfde met de garde die je zometeen gaat gebruiken. Zo weet je zeker dat alles vetvrij is en je eiwitten mooi stijf worden.
  3. Doe de eiwitten in de kom en klop ze op de hoogste setting van je keukenmachine (of handmixer) stijf. Je zou bij wijze van spreken de kom ondersteboven moeten kunnen houden zonder dat er iets uitvalt, zo stijf.
  4. Voeg de kristalsuiker toe in twee delen en klop weer door. Klop ook de azijn door het mengsel.
  5. Meng in een andere kom poedersuiker en cacao en vouw dit met de spatel door het beslag heen. Doe dit voorzichtig zodat je niet de lucht er weer uit klopt.
  6. Met een lepel maak je 6 rondjes van het beslag op het bakpapier.
  7. Bak gedurende 75 minuten en laat nog een half uur in een dichte oven staan.
  8. Rooster de amandelen kort in een droge pan zodat je licht verkleuren.
  9. Klop met de keukenmachine of handmixer de slagroom totdat deze lobbig maar niet stijf is en giet de Bailey's erbij. Klop nog een keer goed door zodat de Bailey's goed verdeeld is.
  10. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  11. Leg de pavlova's op en bord en verdeel de room hier overheen. Besprenkel met amandelschaafsel. Met een vork 'drizzle' je de chocolade er overheen.
Tip: eten er ook kinderen mee? Verdeel dan de slagroom over 2 kommen: in de slagroom voor de kinderen doe je geen Bailey's, in de andere wel. Klop afzonderlijk stijf en verdeel ze over de betreffende desserts.

2 reacties op “Chocolade pavlova met Bailey’s room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *