Chocolade pavlova met Bailey’s room
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd30 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
Hier is 'ie dan: de chocolade pavlova! Ik heb ervoor gekozen om niet één grote te maken, maar iedereen individuele pavlova's te geven. Tijdens onze Masterchef challenge maakte ik ze ook al en toen vielen ze goed in de smaak. En hoewel dit een ingewikkeld recept lijkt, is dat het helemaal niet. Sterker nog, het is perfect, omdat je de schuimpjes zelf al van tevoren kunt bakken en op het laatste moment kunt opmaken.
Chocolade pavlova met Bailey’s room
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd30 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 eiwitten
- ½ citroen
- 70 gram poedersuiker
- 30 gram cacao
- 100 gram kristalsuiker
- 1 tl azijn
- handjevol geroosterde geschaafde amandelen
- 200 ml verse slagroom
- 100 ml Bailey’s
- 75 gram pure chocolade
Benodigdheden
- rvs kom
- handmixer of keukenmachine met garde
- spatel
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 C.
- Besprenkel de binnenkant van je RVS kom met citroensap en veeg af met een keukenpapiertje. Doe ditzelfde met de garde die je zometeen gaat gebruiken. Zo weet je zeker dat alles vetvrij is en je eiwitten mooi stijf worden.
- Doe de eiwitten in de kom en klop ze op de hoogste setting van je keukenmachine (of handmixer) stijf. Je zou bij wijze van spreken de kom ondersteboven moeten kunnen houden zonder dat er iets uitvalt, zo stijf.
- Voeg de kristalsuiker toe in twee delen en klop weer door. Klop ook de azijn door het mengsel.
- Meng in een andere kom poedersuiker en cacao en vouw dit met de spatel door het beslag heen. Doe dit voorzichtig zodat je niet de lucht er weer uit klopt.
- Met een lepel maak je 6 rondjes van het beslag op het bakpapier.
- Bak gedurende 75 minuten en laat nog een half uur in een dichte oven staan.
- Rooster de amandelen kort in een droge pan zodat je licht verkleuren.
- Klop met de keukenmachine of handmixer de slagroom totdat deze lobbig maar niet stijf is en giet de Bailey's erbij. Klop nog een keer goed door zodat de Bailey's goed verdeeld is.
- Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Leg de pavlova's op en bord en verdeel de room hier overheen. Besprenkel met amandelschaafsel. Met een vork 'drizzle' je de chocolade er overheen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 397 | Calorieën uit vetten 195 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 22g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 59% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wauw! Ziet er heerlijk uit, die baileys room ga ik binnenkort eens proberen. Lijkt me heerlijk ook om als taartvulling te gebruiken!
Dankjewel Helen :-). Bailey’s is echt heerlijk om te gebruiken in baksels, vooral in combinatie met chocolade :-)