Kiprollade met feta, salie, citroen en walnoten op een pompoenmousseline

  • voor 6 personen
  • Totale benodigde tijd
Kiprollade met feta, salie, citroen en walnoten op een pompoenmousseline

Hebben jullie op Facebook gezien dat Jerome en ik tegen elkaar streden in een heuse Masterchef challenge? Mijn hoofdgerecht was een kiprollade met cranberry compote en een pompoenmousseline. Maar, in alle hectiek, zijn we helemaal vergeten om een foto van het eindresultaat te maken..... neee! Zoal je ziet hebben we wel foto's van "the making of", krijg je in ieder geval een beetje een idee. De 'jury' vond de rollade ook erg lekker en het zorgde voor een (nipte) overwinning.Je kunt hem dus met een gerust hart op tafel zetten deze kerst! En de pompoenmousseline? Bak verse pompoen ca. 40 minuten in de oven met olijfolie, chilipoeder en kaneel en gooi het daarna met een flinke scheut olijfolie in de blender. Simpel toch?

Ingrediënten

  • 4
  • kipfilets
  • 200 gram
  • feta kaas
  • 40 gram
  • walnoten
  • rasp van 1
  • citroen
  • 4 blaadjes
  • salie
  • (fijngesneden)
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

touwdeegrollerplasticfolie

Instructies

masterchef
  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Leg de kipfilets op een stuk plasticfolie en bedek ze met nog een stuk plasticfolie.
  3. Met een deegroller sla je nu op de kipfilets totdat ze plat zijn.
  4. Meng de feta, salie, walnoten en citroenrasp en bedek hier de kipfilets mee.
  5. Rol de kipfilet op en bind ze dicht met een touw.
  6. Zet een pan op middelhoog vuur en bak de kiprollades zo'n 5 minuten.
  7. Plaats ze nu in een braadslede en bak ze nog zo'n 40 minuten op 160 C.
Serveer met cranberry compote en pompoenmousseline!
2 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *