Parelcouscous met kikkererwten en zongedroogde tomaat

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Parelcouscous met kikkererwten en zongedroogde tomaat

In Noord-Amerika is men gek op parelcouscous (ook wel "Israelische couscous" genoemd). Hier in Nederland nog niet zo, maar wie weet komt het wel. Het is een kruising tussen pasta en couscous, alhoewel het qua structuur meer weg heeft van pasta dan van couscous. Ik kocht het in Canada in een megabulkverpakking, dus wij kunnen hier voorlopig wel mee vooruit. Voor mij betekent dit dus dat ik er naar hartelust mee kan experimenteren. Yes! Dit keer een lekkere Midden-Oosterse stijl maaltijd. Je kunt hem eten met of zonder de fuetworst. Ik vind het wel wat extra's toevoegen, maar erg Midden-Oosters is worst natuurlijk niet ;).

Ingrediënten

  • 150 gram
  • parelcouscous
  • 1
  • courgette
  • 150 gram
  • kikkererwten
  • 10
  • zongedroogde tomaten
  • 1 tl
  • kerriekruiden
  • 1/8 tl
  • chilipoeder
  • 1 el
  • verse peterselie
  • snufje
  • zout
  • 1 kleine
  • fuetworst
  • (optioneel)
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit intussen een wok of koekepan en giet hier de olie in. Bak de courgette met de kerriekruiden en chilipoeder en voeg de kikkererwten toe.
  3. Bak zo'n 5 minuten.
  4. Snijd intussen de zongedroogde tomaatjes en de peterselie in grove stukken.
  5. Giet de couscous af, doe het courgettemensgel erbij en meng de zongedroogde tomaatjes en peterselie er doorheen. Maak eventueel af met plakjes fuet.
2 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *