Parelcouscous met kikkererwten en zongedroogde tomaat

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

In Noord-Amerika is men gek op parelcouscous (ook wel "Israelische couscous" genoemd). Hier in Nederland nog niet zo, maar wie weet komt het wel. Het is een kruising tussen pasta en couscous, alhoewel het qua structuur meer weg heeft van pasta dan van couscous. Ik kocht het in Canada in een megabulkverpakking, dus wij kunnen hier voorlopig wel mee vooruit. Voor mij betekent dit dus dat ik er naar hartelust mee kan experimenteren. Yes! Dit keer een lekkere Midden-Oosterse stijl maaltijd. Je kunt hem eten met of zonder de fuetworst. Ik vind het wel wat extra's toevoegen, maar erg Midden-Oosters is worst natuurlijk niet ;).

Parelcouscous met kikkererwten en zongedroogde tomaat

Parelcouscous met kikkererwten en zongedroogde tomaat

  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram parelcouscous
  • 1 courgette
  • 150 gram kikkererwten
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 tl kerriekruiden
  • 1/8 tl chilipoeder
  • 1 el verse peterselie
  • snufje zout
  • 1 kleine fuetworst (optioneel)
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit intussen een wok of koekepan en giet hier de olie in. Bak de courgette met de kerriekruiden en chilipoeder en voeg de kikkererwten toe.
  3. Bak zo'n 5 minuten.
  4. Snijd intussen de zongedroogde tomaatjes en de peterselie in grove stukken.
  5. Giet de couscous af, doe het courgettemensgel erbij en meng de zongedroogde tomaatjes en peterselie er doorheen. Maak eventueel af met plakjes fuet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *