Spinazie salade met teriyaki zalm

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Spinazie salade met teriyaki zalm

Soms heb je zin in iets lichts, bijvoorbeeld een salade. Zoals je misschien wel hebt gezien, ben ik wel van de salades: couscoussalade, quinoasalade, een salade vol met groentes, een kikkererwtensalade, ja, ik ben er wel van. Het is vaak zo simpel, net weer wat anders en licht verteerbaar. Ik vind het dan ook leuk om te experimenteren, met bijvoorbeeld salades. Deze teriyaki zalm maakte ik al een aantal keer met groot succes, maar ik gebruikte hem eigenlijk nooit in een salade. Waarom niet eigenlijk, dacht ik. Spinazie en zalm gaan hartstikke goed samen!Wat is jouw favoriete salade?

Ingrediënten

  • 100 gram
  • verse (wilde) spinazie
  • 6
  • radijsjes
  • 1/2
  • komkommer
  • 250 gram
  • verse zalm
  • 1
  • bosui
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1
  • rode peper
  • 1/4 tl
  • gemberpoeder
  • 1 el
  • sojasaus
  • 1 tl
  • mirin
  • 1/2 tl
  • kokosbloesemsuiker
  • 1 tl
  • maïzena
  • 2 el
  • arachideolie of zonnebloemolie

Benodigdheden

  1. wok of koekepan
  2. staafmixer, blender of hakmolen
  3. ingevette ovenschaal

Instructies

  1. Snijd de zalm in blokken van zo'n 5 x 5 cm en leg ze in de ingevette ovenschaal.
  2. Doe de bosui, knoflook, peper, gember, sojasaus, mirin, olie en kokosbloesemsuiker in de blender, hakmolen of staafmixer en meng het tot een gladde saus. Meng de maïzena er doorheen totdat deze is opgelost.
  3. Schenk deze saus over de zalm en verdeel het met een lepel zodat alles zalm bedenkt is. Laat dit 10 minuten zo staan, zodat het kan intrekken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 C.
  5. Bak de zalm zo'n 15 minuten in de oven.
  6. Intusen snijd je de radijsjes en de komkommer in dunne plakjes en was je de spinazie eventueel (als dit niet al is gedaan).
  7. Verdeel de groenten over de borden. Wanneer de zalm uit de oven komt verdeel je deze ook over de salade.
Het recept voor de teriyaki zalm is een bewerkte versie van die uit het boek 'Wrapped'
2 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *