Healthy wortelsnack

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Healthy wortelsnack

Deze snack doet me denken aan de tijd dat ik jaarlijks mijn zomers in Beirut doorbracht. Elke keer als je ergens iets ging drinken of ergens ging eten, of je nou naar een restaurant of bar ging, werd dit geserveerd. Het werd samen met de borrelnootjes altijd op tafel gezet als borrelsnack. Als we dan terugkwamen van vakantie maakte ik deze snack zelf thuis na en met succes want het is super easy, lekker en gezond! Niet alleen is hij te serveren als borrelsnack, maar ook als tussendoortje of side dish is het lekker! Deze is ook lekker om te dippen in de hummus!

Ingrediënten

  • 10
  • wortelen
  • (circa 10 kleine wortels)
  • sap van 1
  • citroen
  • ¾
  • limoen
  • 3 tl
  • gemalen komijnzaad
  • 2 tl
  • zout
  • 1 el
  • azijn

Benodigdheden

Instructies

  1. Schil de wortelen (mocht je niet reeds geschilde hebben gekocht) en snijd ze in lange dunne repen van 2 á 3 mm. Spoel de wortelen om in water en droog ze af.
  2. Pers de citroen uit en meng dit met de azijn, gemalen komijnzaad en zout.
  3. Leg de geschilde wortelen in een groot diep bord of diepe schaal en giet het citroenmengsel met kruiden over de wortelen heen en hussel het goed door elkaar.
  4. Snijd de limoen in schijfjes en leg ze ertussen of bovenop. Laat de wortelen in het mengsel nu staan voor minimaal 2 uur (langer mag altijd) zodat het citroenmengsel er goed intrekt en ze wat zachter worden. Tussendoor kun je de wortelen even omscheppen zodat het overal goed intrekt.
Tip: gooi het citroenmengsel niet weg wanneer je de wortelen opdient, deze is bruikbaar als salade dressing de volgende dag bijvoorbeeld!
11 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

‘There is no sincerer love than the love of food’ beschrijft eigenlijk in een zin mijn verhouding met lekker eten. Waar voor sommigen eten als ‘nodig’ wordt gezien of puur als voeding gaat het voor mij verder. Eten is genieten en sensatie voor de zintuigen. Het eindeloos uitproberen met alle mogelijke combinaties en dat vind ik fascinerend. Hoe het toevoegen van een kruid of ingrediënt iets zo volledig kan veranderen en je smaakpapillen kan triggeren, ik zou de hele dag kunnen experimenteren met eten!Omdat ik volbloed Libanese ben en ook opgegroeid ben met de Libanese keuken ligt mijn voorkeur toch stiekem bij die keuken. De liefde voor eten die in die cultuur heerst vind ik fascinerend, de dagen staan in het teken van eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *