Koken met restjes: frittata met prei en spinazie

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om minder eten te verspillen en dat betekent vaker restjes mee naar werk én vaker koken met restjes. Deze frittata is ideaal om restjes groenten en kruiden op te maken. Ik gebruikte prei, spinazie en rozemarijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed doperwtjes, courgette en oregano gebruiken. Een frittata is een dikke, rijkgevulde Italiaanse omelet en is als diner lekker met sla of wat ciabatta.

Koken met restjes: frittata met prei en spinazie

Koken met restjes: frittata met prei en spinazie

  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 gram ricotta
  • 1 el mosterd
  • 1 takje rozemarijn (of tijm
  • snufje zout
  • 100 gram bladspinazie
  • 1 prei (in dunne ringen gesneden)
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. ovenschaal met een diameter van 19 cm
  2. garde
  3. wok

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Kluts de eieren en voeg de ricotta, zout en mosterd toe. Roer goed door.
  3. Zet een wok op hoog vuur en giet er een scheutje olie in. Doe de bladspinazie erbij, gevolgd door de prei. Bak totdat de spinazie is geslonken en laat vervolgens even uitlekken.
  4. Hak je kruiden grof en voeg toe aan het eimengsel.
  5. Verdeel de spinazie en prei over de bodem van de schaal en giet vervolgens het eimengsel er overheen.
  6. Bak 12 tot 18 minuten, totdat de gehele frittata gestold is.

2 reacties op “Koken met restjes: frittata met prei en spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *