Koreaanse wraps

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een lekker alternatief voor de klassieke wraps: deze Koreaanse wraps, gemaakt van slabladeren. Dit betekent dat het gerecht glutenvrij én koolhydraatarm is. Bovenal is het hartstikke lekker, de kip zit boordevol smaak en de ingelegde groenten geven het net dat beetje extra. Normaal wordt de klassieke Koreaanse kimchi gemaakt van kool en duurt het fermentatieproces lang, ik ging voor een snelle variant met verschillende groenten en een lekker friszure smaak.

Koreaanse wraps

Koreaanse wraps

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 el verse gember (fijngesneden)
  • 1/2 rode peper (fijngesneden)
  • 2 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 tl maïzena
  • scheutje arachideolie
  • Voor de "kimchi" (ingelegde groenten):
  • 1/3 komkommer (in blokjes gesneden)
  • 1/2 rode peper (in ringen gesneden)
  • 1 el verse koriander
  • 2 bosuien (in ringen gesneden)
  • 1 el sesamolie
  • sap van 1 limoen
  • 1 el azijn

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak een saus door de gember, peper, sesamolie, sojasaus, honing, knoflook en maïzena in een bakje te mengen. Zet apart.
  2. Zet een wok op hoog vuur en giet er een scheutje olie in. Bak de kip aan alle kanten goudbruin.
  3. Voeg de saus toe en laat deze mooi inkoken (ongeveer 5 minuten). Blijf wel goed roeren, anders brandt de honing aan.
  4. Combineer intussen in een ander bakje de ingrediënten voor de ingelegde groenten.
  5. Zet de kip op tafel in een bakje, in een ander bakje de groenten en in weer een ander bakje de slablaadjes.
  6. Laat iedereen zelf aan tafel zijn eigen 'wraps' maken.

Een reactie op “Koreaanse wraps

  • Celeste

    Dit handig eten moet ik nog oefenen, maar dat geeft niet want dit is om je vingers erbij af te likken zo lekker! Ik heb er zelf nog geroosterde sesamzaadjes aan toegevoegd. Ik ga dit zeker nog eens maken, heerlijk! 😃

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.