Poire belle hélène

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Dit dessert klinkt heel fancy, maar is eigenlijk kinderlijk eenvoudig te maken. Je pocheert de peer in een mengsel van witte wijn, water, suiker en vanille en giet er daarna warme chocoladesaus overheen. Serveren met een bolletje vanilleroomijs en... smullen maar!

Poire belle hélène

Poire belle hélène

  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 peer
  • 100 ml droge witte wijn (ik gebruikte een Sauvignon blanc)
  • 300 ml water
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje (in de lengte doormidden gesneden)
  • 50 gram pure chocoladedruppels of een chocoladereep in stukken
  • vanille roomijs

Benodigdheden

Instructies

  1. Schil de peer en snijd hem in de lengte doormidden.
  2. Zet een pan op hoog vuur en doe hierin het water, de wijn, suiker en het merg van het vanillestokje. Wanneer dit kookt doe je de peer erbij en zet je het vuur zachter. Doe de deksel op de pan en laat de peer 15 minuten sudderen.
  3. Verwarm intussen de chocolade au-bain marie.
  4. Serveer per persoon een halve peer met een bolletje ijs en giet de chocolade over het gerecht heen.
  5. Eet meteen op :-).

2 reacties op “Poire belle hélène

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *