Poire belle hélène

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Poire belle hélène

Dit dessert klinkt heel fancy, maar is eigenlijk kinderlijk eenvoudig te maken. Je pocheert de peer in een mengsel van witte wijn, water, suiker en vanille en giet er daarna warme chocoladesaus overheen. Serveren met een bolletje vanilleroomijs en... smullen maar!

Ingrediënten

  • 1
  • peer
  • 100 ml
  • droge witte wijn
  • (ik gebruikte een Sauvignon blanc)
  • 300 ml
  • water
  • 50 gram
  • kristalsuiker
  • 1
  • vanillestokje
  • (in de lengte doormidden gesneden)
  • 50 gram
  • pure chocoladedruppels
  • of een chocoladereep in stukken
  • vanille roomijs

Benodigdheden

Instructies

  1. Schil de peer en snijd hem in de lengte doormidden.
  2. Zet een pan op hoog vuur en doe hierin het water, de wijn, suiker en het merg van het vanillestokje. Wanneer dit kookt doe je de peer erbij en zet je het vuur zachter. Doe de deksel op de pan en laat de peer 15 minuten sudderen.
  3. Verwarm intussen de chocolade au-bain marie.
  4. Serveer per persoon een halve peer met een bolletje ijs en giet de chocolade over het gerecht heen.
  5. Eet meteen op :-).
9 mensen willen het maken
10 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Poire belle hélène

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *