Zomerse salade met appel en kip

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Zomerse salade met appel en kip

Zomers eet ik graag salades. En, aan de statistieken te zien, jullie ook ;-). Vandaag dan ook een heerlijke zomerse salade met onder meer appel en kip. In plaats van croutons gebruikte ik een klein beetje quinoa voor een knapperige 'bite'. Ik gebruikte als dressing een beetje frambozenazijn, maar je kunt eigenlijk elke fruitazijn nemen die je lekker vindt. Appelazijn, frambozenazijn of mangoazijn bijvoorbeeld. Dit keer gebruikte ik de frambozenazijn van Oil & Vinegar, maar ik kan ook de mangoazijn van Foodelicious aanraden! Heb je dit allemaal niet? Gebruik dan een goede extra vergine olijfolie (die van AH Excellent vind ik heel fijn).

Ingrediënten

  • 75 gram
  • rucola
  • 1
  • appel
  • 200 gram
  • gerookte kip
  • 1
  • bosui
  • 1 el
  • fijngesneden verse peterselie
  • 50 gram
  • quinoa
  • 1 el
  • Groningse mosterd
  • (of een andere pittige mosterd)
  • 2 el
  • frambozenazijn
  • (zie intro voor alternatieven)

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  2. Laat de quinoa uitlekken in een vergeet en spoel af om af te koelen.
  3. Snijd de appel in blokjes evenals de gerookte kip.
  4. Maak een bedje van rucola en leg daar de appel en gerookte kip op.
  5. Snijd de bosui in dunne ringen en verspreid deze over de salade.
  6. Meng de mosterd en de peterselie door de quinoa.
  7. Strooi de quinoa over de salade en besprenkel met frambozenazijn.
5 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Zomerse salade met appel en kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *