Gnocchi met kip en broccoli

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Begint bij jou een maaltijd met gnocchi steevast met een discussie over de uitspraak van deze aardappelballetjes? Hier in ieder geval wel ;-). (Mocht je het je nog afvragen [njokkie] dus). Hoe je het ook uitspreekt, het is een leuek variant op pasta. Gnocchi lijkt op pasta, maar wordt gemaakt van aardappel. Ik gebruikte voor dit recept kant-en-klare gnocchi, maar wil je ze zelf maken? Kijk dan even hier.

Gnocchi met kip en broccoli

Gnocchi met kip en broccoli

  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram gnocchi
  • 1/2 broccoli of 1 kleine broccoli
  • 250 gram kipfilet
  • handjevol rucola
  • 2 el pesto
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwijder de stronk van de broccoli (maar gooi deze niet weg! Maak er bijvoorbeeld soep van). Snijd van de bovenkant kleine floretjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes 4 minuten. Spoel af met koud water.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en doe de kip erbij. Giet nu de balsamicoazijn erbij, samen met de kruiden (incl. zout).
  3. Bak de kip goudbruin.
  4. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Meng de pesto en de rucola door de gnocchi heen.
  5. Serveer de kip en de broccoli bovenop de gnocchi.

4 responses to “Gnocchi met kip en broccoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *