Gnocchi met kip en broccoli

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Gnocchi met kip en broccoli

Begint bij jou een maaltijd met gnocchi steevast met een discussie over de uitspraak van deze aardappelballetjes? Hier in ieder geval wel ;-). (Mocht je het je nog afvragen [njokkie] dus). Hoe je het ook uitspreekt, het is een leuek variant op pasta. Gnocchi lijkt op pasta, maar wordt gemaakt van aardappel. Ik gebruikte voor dit recept kant-en-klare gnocchi, maar wil je ze zelf maken? Kijk dan even hier.

Ingrediënten

  • 250 gram
  • gnocchi
  • 1/2
  • broccoli of 1 kleine broccoli
  • 250 gram
  • kipfilet
  • handjevol
  • rucola
  • 2 el
  • pesto
  • 2 el
  • balsamicoazijn
  • 1 tl
  • Italiaanse kruiden
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwijder de stronk van de broccoli (maar gooi deze niet weg! Maak er bijvoorbeeld soep van). Snijd van de bovenkant kleine floretjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes 4 minuten. Spoel af met koud water.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en doe de kip erbij. Giet nu de balsamicoazijn erbij, samen met de kruiden (incl. zout).
  3. Bak de kip goudbruin.
  4. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Meng de pesto en de rucola door de gnocchi heen.
  5. Serveer de kip en de broccoli bovenop de gnocchi.
7 mensen willen het maken
5 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

4 responses to “Gnocchi met kip en broccoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *