Rode bietensalade met couscous en feta

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Rode bietensalade met couscous en feta

Daar word je toch meteen blij van? Deze vrolijke rode bietensalade met feta, couscous en kruiden geeft je humeur een boost!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • couscous
  • 1
  • vegetarisch bouillonblokje
  • 200 gram
  • gekookte bietjes
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 1/3
  • komkommer
  • (in kleine blokjes)
  • 1 el
  • verse platte peterselie
  • (grof gehakt)
  • 75 gram
  • feta kaas
  • 150 gram
  • Griekse yoghurt
  • 2 takjes
  • munt
  • (fijngesneden)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • grofgemalen zwarte
  • peper
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Los het bouillonblokje op in kokend water.
  2. Gebruik de bouillon om de couscous te laten wellen volgens de instructies op de verpakking (in plaats van gewoon water dus).
  3. Maak intussen de yoghurtdip: meng de yoghurt, knoflook en munt en breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat de couscous een beetje afkoelen en meng dan de blokjes biet er doorheen.
  5. Meng de peterselie en de komkommerblokjes er ook doorheen en breng op smaak met peper.
  6. Verkruimel voor het serveren de feta eroverheen.
  7. Serveer de yoghurtdip bij de couscoussalade.
Tip: doe de feta er pas op het laatste bij om de kleuren mooi te houden.Ps. Kijk hier voor meer meer rode bieten recepten!
14 mensen willen het maken
13 mensen hebben dit recept gemaakt

Lekker eten staat voor mij voor gezelligheid. Niet alleen het tafelen zelf, maar ook de tijd die je steekt in de voorbereiding. Dat kan zijn in mijn eentje met fijne muziek op de achtergrond. Of samen met anderen. Super healthy of guilty pleasures. Alles komt wel een keer aan bod. Ik neem jullie graag mee in mijn ontdekkingsreis naar (h)eerlijk eten en gezellig tafelen!

One response to “Rode bietensalade met couscous en feta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *