Rode bietensalade met couscous en feta

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Daar word je toch meteen blij van? Deze vrolijke rode bietensalade met feta, couscous en kruiden geeft je humeur een boost!

Rode bietensalade met couscous en feta

Rode bietensalade met couscous en feta

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 200 gram gekookte bietjes (in kleine blokjes gesneden)
  • 1/3 komkommer (in kleine blokjes)
  • 1 el verse platte peterselie (grof gehakt)
  • 75 gram feta kaas
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 takjes munt (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • grofgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Los het bouillonblokje op in kokend water.
  2. Gebruik de bouillon om de couscous te laten wellen volgens de instructies op de verpakking (in plaats van gewoon water dus).
  3. Maak intussen de yoghurtdip: meng de yoghurt, knoflook en munt en breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat de couscous een beetje afkoelen en meng dan de blokjes biet er doorheen.
  5. Meng de peterselie en de komkommerblokjes er ook doorheen en breng op smaak met peper.
  6. Verkruimel voor het serveren de feta eroverheen.
  7. Serveer de yoghurtdip bij de couscoussalade.
Tip: doe de feta er pas op het laatste bij om de kleuren mooi te houden. Ps. Kijk hier voor meer meer rode bieten recepten!

Een reactie op “Rode bietensalade met couscous en feta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *