Zoete aardappel & linzen soep

  • voor 2-4 personen
  • Totale benodigde tijd
Zoete aardappel & linzen soep

Aangezien we laatst een groot pakket met bonen en linzen van Mahuna thuisgestuurd kregen staan bonen en linzen nóg vaker op het menu tegenwoordig. Met de rode linzen besloot ik een soep te maken. Wist je trouwens dat (deze) rode linzen ruim 25 gram eiwitten per 100 gram bevatten? En dat helpt weer bij spieropbouw, maar geeft je ook een verzadigd gevoel. Zoete aardappels zijn op hun beurt weer gezonder dan reguliere aardappels. Dit komt o.a. doordat zoete aardappels langzame koolhydraten bevatten en een lage Glycemische Index hebben. Naast dat het een gezond soepje is, is het ook nog eens gewoon heel erg lekker! Een lekker stevig, kruidig soepje voor op koude dagen!

Ingrediënten

  • 1
  • zoete aardappel
  • 200 gram
  • rode
  • linzen
  • 1 tl
  • korianderzaad
  • 1/2 tl
  • komijnzaad
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1/4 tl
  • chilipoeder
  • 1 cm
  • gember
  • (in plakken)
  • 2 liter
  • kokend water
  • 100 ml
  • kokosmelk
  • snuf
  • zout

Benodigdheden

  1. staafmixer
  2. soep pan

Instructies

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in grove blokken. Doe de zoete aardappel, samen met de linzen en 1 liter water in de pan en breng aan de kook.
  2. Voeg vervolgens korianderzaad, komijn, knoflook, chilipoeder, gember en zout toe en laat circa 25 minuten koken.
  3. Waarschijnlijk hebben de linzen het vocht helemaal opgenomen. Voeg dan de rest van het water toe. Is dat niet het geval, dan hoef je er verder geen water meer bij te doen.
  4. Pureer met een staafmixer en roer er op het laatst wat kokosmelk doorheen.
16 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Zoete aardappel & linzen soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *