Romige vissoep met krab (cheat’s versie!)

  • voor 4 (als voorgerecht) / 2 als hoofdgerecht personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Romige vissoep met krab (cheat’s versie!)

Deze soep is zo lekker dat je gasten nooit zullen geloven dat je wat 'shortcuts' hebt gebruikt. Door een kant-en-klare visfond te gebruiken bespaar je veel tijd en wie vindt dat nou niet fijn :-)? De fond zorgt voor een krachtige basis en zorgt ervoor dat je enkel krab ter garnering hoeft te gebruiken. En die krab zorgt nou weer voor een luxe uitstraling! Kun je kreeft krijgen? Dan is dat een mooi alternatief voor de krab. Ik zelf kon daar niet gemakkelijk aan komen, dus ging ik voor krab. Wat mij betreft is dit een perfecte start voor je kerstdiner, maar uiteraard smaakt het ook heerlijk op elk ander moment!

Ingrediënten

  • 1
  • sjalotje
  • (in grove stukken gesneden)
  • 2
  • zoete aardappels
  • (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 150 ml
  • droge witte wijn
  • 350 ml
  • visfond
  • 150 gram
  • krab
  • (vers of uit blik)
  • 75 ml
  • kookroom
  • zwarte peper naar smaak
  • peterselie ter garnering (optioneel)

Benodigdheden

  1. grote pan

Instructies

  1. Doe de visfond, wijn, aardappels, sjalot en peper in de pan en kook gedurende 20 minuten.
  2. Na 20 minuten roer je de room er doorheen.
  3. Haal de pan van het vuur en serveer de soep. Breng verder op smaak met peper en zout (optioneel).
  4. Garneer per bord de soep met krab en peterselie!
28 mensen willen het maken
61 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

5 responses to “Romige vissoep met krab (cheat’s versie!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *