Meloen ceviche met krokante kikkererwten

  • voor 2 personen
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Dit lekkere vegetarische gerecht van vegetarische ceviche is geïnspireerd op de heerlijke vega ceviche die we in Alicante aten. De ceviche is van oorsprong een Zuid-Amerikaans gerecht waarbij rauwe vis als het ware wordt 'gegaard' in citrussap. Een heerlijk fris voorgerecht.

Vegetarische ceviche

Maar wil je een vegetarische versie, omdat je bijvoorbeeld geen vlees eet of zwanger bent? Dan is dit een heerlijk alternatief! De meloen wordt hierbij gemarineerd in citrussap. Op smaak gebracht met zout en koriander wordt het een smaakexplosie! Als kers op de taart de krokante kikkererwten die zorgen voor wat crunch.

Meloen ceviche met krokante kikkererwten

Meloen ceviche met krokante kikkererwten

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 galia meloen
  • 2 (wilde) perziken
  • sap van 1 limoen
  • 10 gram verse koriander
  • snufje zout
  • 150 gram kikkererwten uit blik
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven op 190 C.
  2. Spoel de kikkererwten af en droog af met keukenpapier. Meng met de olijfolie en paprikapoeder en verdeel over de bakplaat. Rooster circa 30 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn.
  3. Halveer de meloen en schep de pitten en draden eruit.
  4. Maak met de lepel bolletjes van de meloen. Doe deze in een kommetje met het limoensap, fijngehakte koriander en een snufje zout. Laat dit even intrekken en snijd intussen de perzik in dunne plakjes.
  5. Verdeel over de borden de perzikschijfjes, de meloen (inclusief de dressing) en maak af met de krokante kikkererwten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *